Kent Haberleri

Futbol kulüplerine vergi müjdesi! Kullanılacak yer şartı var...

Sporcu ücretlerinden alınan gelir vergisinin özel hesaba iadesine dair esaslar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; futbolculara yapılan ödemelerden kesilen vergiler kulüplere iade edilecek. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisinin İadesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk futbolunun kurtuluşu için en kritik adımlardan biri hayata geçiyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, profesyonel liglerdeki futbolculardan kesilecek vergiler, amatör şube ve altyapılarda kullanmak şartı ile iade edilecek.


İşte detaylar...
 

Türk futbolunun kurtuluşu olarak hedeflenen, kulüplerin amatör şube ve altyapılarına can suyu olacak kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Profesyonel liglerdeki (Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig) futbolculardan kesilecek vergi ödemelerininin, amatör şubeler ve futbol altyapılarında kullanılmak üzere kulüplere iade edilmesi yönündeki karar uygulamaya konulması için Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu yönetmeliğe göre spor kulüpleri bankalarda özel bir hesap açacak. Vergi iadeleri bu hesaba yatırılacak. Bu para sadece amatör şubeler ve altyapı harcamaları için kullanılacak.

Maliye ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon senede en az bir kez denetim gerçekleştirecek. Palan dışında kullanım tespiti halinde ceza ve faiz ödemesi devreye girecek. TFF'nin kulüplere zorunlu kıldığı altyapı yatırımları için de böylelikle gereken kaynak oluşturulmuş olacak.

NE OLMUŞTU?

Futbolcuların kazançları üzerinden kulüpler yüzde 20 stopaj (vergi kesintisi) yaparak ödemek zorundaydı. Futbolcu da beyanname verecek. Geliri 500 bin TL'yi aşması halinde (ki tümünün geliri bu tutarı aşıyor) aldığı ücretin geri kalan yüzde 20'sini vergi olarak ödeyecek. Toplam vergi yüzde 40 olmuştu.

VERGİ NEDİR?

kamu hizmetlerine harcanmak üzere devletin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya ya da kimi maddelerin, hizmetlerin fiyatları üstüne ekleyerek dolaylı yoldan yurttaşlardan topladığı para.

Yerinde Dönüşüm projesine deprem bölgesinden 80 bin başvuru geldi! 

Emekli maaşları yüzde 19.77+5.23 ek zam ayarıyla şekillendi! Kök maaşlar yeniden hesaplandı! Kim ne kadar maaş alıyor?

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığı zamlı maaşları tek tek açıklandı! Şimdi bu yeni rakamlara bakın!