G Plus Dünya Mimarlık Festivalinde finale kaldı!
Konut, ofis ve mağazalardan oluşan karma konseptinin yanı sıra mimarisiyle de dikkat çeken G Plus projesi Dünya Mimarlık Festivalinde finale kaldı
Konut, ofis ve mağazalardan oluşan karma konseptinin yanı sıra mimarisiyle de dikkat çeken G Plus projesi Dünya Mimarlık Festivalinde finale kaldı. G Plus, 59 ülkeden katılan çok sayıda projenin arasından konut kategorisinde Türkiyeye ödülle dönmek için yarışacak
Son yıllarda ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektöründe markalı konutların sayısının artması, uluslararası camiada mimari başarıları da beraberinde getirmeye başladı. Konutları bir ihtiyaçtan öte hikayesi olan yaşam alanları olarak ele alan yeni mimari yaklaşım sonucunda Türkiye artık dünya çapında düzenlenen en prestijli mimarlık etkinliklerinden ödülle dönüp, uluslararası alanda da iddiasını ortaya koyuyor.
Dünyanın en prestijli mimarlık etkinliği
Mar Yapı tarafından İstanbulun yükselen değeri Güneşlide hayata geçirilen G Plus projesi Dünya Mimarlık Festivalinde konut kategorisinde finale kalarak yarışmaya hak kazandı. Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından konut, ofis ve mağazalardan oluşan karma bir proje olarak tasarlanan G Plus en prestijli mimarlık etkinliklerinden sayılan Dünya Mimarlık Festivalinde ödül için yarışacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde finale kalan projeler 2-4 Kasım tarihlerinde Barselona'da yapılacak törenle ödüllerine kavuşacak.
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, emlak piyasasının yükselen değeri Güneşlide yaptıkları ikinci projeleri olan G Plusın da Güneşli Konutlar gibi ödüle değer görülmesinden mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
Türkiye, konut sektöründe güzel projelerin hayata geçtiği ve modern mimarinin güzel örneklerinin yaşandığı bir ülke oldu artık. Çünkü sektörde markalı konut üretimi ile birlikte, hikayesi olan, konsepti olan projeler yapılmaya başlandı. Mimar Sinanları yetiştirmiş bu coğrafyada alınan bu ödüller çok da şaşırtıcı olmamalı. Çok başarılı mimarlarımız var. Konut sektörü ihtiyaç değil tam anlamıyla yaşam alanları yaratmaya başlayınca bu başarılı mimari örnekler de ortaya çıkmaya başladı. Artık hikayesi ve konsepti olan projeler yapılıyor. Bu anlamda G Plus da hikayesi olan, ev sahiplerinin özlediği yaşamı sunan bir proje. 260 konut, 40 mağaza ve 3.900 metrekare planlanabilir ofis alanlarından oluşan karma bir proje olarak hayata geçirdiğimiz G Plus, sosyal olanakları ve lokasyonuyla da insanların tercih ettiği bir proje oldu. Mimari konsepti üzerine de titizlikle düşündüğümüz G Plusın dünya çapındaki böylesine önemli bir yarışmada finale kalması bizi memnun etti dedi.
Türkiyeden 11 proje
Dünya Mimarlık Festivalinde finale kalan 284 proje arasında Türkiyeden 11 proje, Michael Sorkin, Ben van Berkel, Jo Noero, Odile Decq ve Prof. Kongjian Yu gibi dünyaca ünlü mimarlardan oluşan jürinin karşısına çıkacak. G Plusın yanı sıra Türkiyeden yarışmaya katılan diğer projeler ise şöyle: Raif Dinçkök Kültür Merkezi, İstanbul'daki Sancak Camisi, Antakya Oteli, Bodrum Vicem Konutları, ODTÜ Öğrenci Merkezi, Göksu Halat Fabrikası Loft projesi, E5 AVM projesi, Medicalpark Ulus Hastanesi ve İzmir'deki 35. Sokak.
Türkiye'den Mimarizm.com ve Yapı dergisinin medya sponsorları arasında yer aldığı Dünya Mimarlık Festivalinde bu yıl ilk kez halkın seçimi ödülü de verilecek. Mimariye ilgi duyan herkes 28 Ekim tarihine kadar 'http://openbuildings.com/peoples_choice/waf/leaderboard' adresinden oy kullanabilecek. 16 kategoride ödüllerin verileceği yarışmada Yılın Binası ve Yılın Strüktürel Tasarımı ödülleri de sahiplerini bulacak.