06 / 05 / 2024

G Plus Güneşlide 125 bin liraya 1+1!

G Plus Güneşlide 125 bin liraya 1+1!

Mar Yapının çiçeği burnunda projesi G Plusta 1 oda 1 salon evlerin fiyatları 125 bin liradan başlıyor, 195 bin liraya kadar çıkıyor. 29 Martta lansmanı yapılan proje Güneşlide, 32 dönüm alana kuruluyor



G Plus, Güneşlide hayata geçiriliyor. Projede yer alan stüdyo dairelerin fiyatları 115 bin liradan başlıyor, 137 bin 14 liraya kadar çıkıyor, 1+1 evler 125 bin lira ila 195 bin liraya, 2+1 evler 200 bin 605 lira ila 368 bin 234 liraya, 3+1 evler 492 bin 282 lira ila 518 bin 100 liraya satılıyor. Dubleks konutların fiyatları ise 474 bin 471 liradan başlıyor, 484 bin 841 liraya kadar yükseliyor. G Plustan ev almak isteyenler Finansbanktan kredi kullanabiliyor.

Zeminin kullanılması ve arsayı çevreleyen iki sokak arasında yaya akışının kademelenen bir kamusal alan marifetiyle sağlanması yapının çevresiyle kuracağı dolaysız ilişkinin ön koşulu olarak kabul edildi. Bu anlamda G Plus Projesi, sakinlerine kendilerine ayrılmış özel alanlarında teknoloji destekli güvenli bir yaşam sunarken kamusal anlamda kentin içinde, kentle bütünleşmiş ve kentsel yaşamın tüm cazibe ve çeşitliliğinin deneyimlendiği zengin ve farklı fırsatlar sunuyor.

Aralarında kot farkı bulunan ve proje alanının sınırlarını belirleyen iki cadde arasına yerleşen geniş bir blok, ticaret birimlerini ve sosyal alanları barındırıyor.

Bu yatay bloğun ortasında yer alan yarı açık pasaj kent yaşamının bildik tipolojilerinden biridir ve alt ve üst kademeler arasındaki bağlantıyı içindeki merdivenlerle sağlayarak yapıya ulaşmada alternatif sunuyor. Aynı zamanda bu bölümdeki mağazaların doğal ışık ve hava almalarına olanak tanıyor. Zemindeki bu bölüm üzerinde yükselen konut bloklarına sağlam bir altlık oluşturur ve onların toprakla olan bağını güçlendiriyor.

Üst bölümde konut bloklarının herbiri farklı caddeler tarafına yerleşerek birbirlerinin manzarasını ve havasını kesmiyorlar. Bu bloklar mimari olarak düşey ve yatay elemanlardan oluşurlar. Düşey-yatay arasındaki bu gerilim binanın simgeselliğine katkı yaparak benzerleri arasından ayrışmasını sağlıyor. Konut birimlerinin yer aldığı yüksek blokların altında ofis, mağaza ve cafe - restaurantların bulunduğu yatay bloklar uzanıyor. Ters yönlerde iki yüksek blokla sonlanan bu alçak yapıların oluşturduğu insani ölçekte meydan ortak yaşamın keyfinin çıkarılabileceği bir yer. Zemin katta bulunan mağaza ve cafe - restaurantların önündeki korunaklı arkadın yarattığı yarı açık mekanlar kullanımı daha da özendiriyor. Alçak blokların zemin kat haricindeki 1. ve 2. katları ofislere ayrılıyor. Bu düzenlemeyle konut ve ofis işlevleri aynı bina içinde ancak birbirlerinden ayrı çözülüyor.

18 ve 22 katlı iki ayrı konut bloğu ise arsanın birbirine uzak iki köşesine yerleşiyorlar. Aralarındaki mesafe sayesinde her blok manzara ve gün ışığından maksimum derecede yararlanıyor ve birbirlerinin üzerine gölge düşürmüyor. Aralarındaki mesafeye rağmen ikisi de bir bütünün parçası. Bloklardaki rasyonel planlama katlarda değişebilir kullanım isteklerine yanıt verilmesini sağlıyor. Böylece tip adedi ve dağılımı kat bazında kullanıcı isteklerine göre yeniden kurgulanabiliyor. Gerek teknik donatıları gerekse mekansal çözümleriyle kullanıcılarına hakettikleri yaşam kalitesini sunuyor.

40 bin metrekare büyüklüğünde inşaat alanının bulunduğu G Plus projesinde 1000 konut bulunuyor. İnşaat 2012 yılının Aralık ayında tamamlanacak. GPlus projesinde iki günde konutların yüzde 30u satıldı.

11.000 M² TOPLAM 456 ARAÇLIK OTOPARK ALANI

PROJE KÜNYESİ
Mimari Tasarım : Suyabatmaz - Demirel architects - www.suyabatmazdemirel.com
Satış ve Pazarlama Danışmanı :
Avrupa Proje Yönetimi A.Ş. - www.avrupapy.com
Yapı Denetim : Turkuaz Yapı Denetimi
Bilimsel Rapor :
Acar Mühendislik (Levent Acar - Makine Müh.)
Elektrik Proje :
Protim Proje Yon.Ltd.Sti (Ali Karadağ - Elektrik Müh.)
Tesis Yönetim : ISS Türkiye Tesis Yönetim Hiz. A.Ş.
Proje Müdürü : Ugur Özyurt - İnşaat Müh.  
Zemin Mekanik Müellifi : İstanbul Muhendisilik
(Mete Albayrak - Jeofizik-Jeoloji Y.Müh.)
Creative Reklam Ajansı : Crezone Reklam Ajans - www.crezone-tr.com

www.gplus.com.tr  
444 20 25

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön