28 / 04 / 2024

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından iki etaplı gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, köprüdeki trafik akışı alternatif güzergahlarla yapılacak.

Çalışmanın 20 gün sürecek birinci etabı dün gece saat 00.00 itibarıyla Karaköy-Eminönü istikameti trafiğe kapatıldı. Bu süreçte Karaköy'den Eminönü istikametine gidecek araçlar, Karaköy'den Tersane Caddesi'ne yönlendirildi.  Böylece Atatürk Köprüsü'nü takiben Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden Eminönü istikametine ulaşım sağlanıyor.

Sonrasında ise 20 gün sürecek ikinci etapta da Eminönü-Karaköy istikameti trafiğe kapatılacak. Eminönü'nden Karaköy istikametine gidecek araçlar, Eminönü'nden Ragıp Gümüşpala Caddesi'ne yönlendirilecek. Unkapanı Kavşağı'nı takiben Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulaşım sağlanacak.

Galata Köprüsü nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

TRAMVAY SEFERLERİ OLACAK MI?

Tramvay hattının geçtiği Galata Köprüsü'nde çalışmaların başlaması ile tramvaylarda seferlerin olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklama geldi. Tramvay seferleri,  Galata Köprüsü çalışmalarından etkilenmeyip seferlerine devam edecek. Otobüs seferleri ise çalışmalar boyunca belirlenen güzergahları kullanacak. 

Galata Köprüsü nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!
KÖPRÜ, DEPREME KARŞI GÜÇLÜ HALE GETİRİLECEK!

1994 yılında inşa edilen uzunluğu 490 metre, genişliği 42 metre olan ve üzerinde 3x2 şeritli yol ile tramvay hattı bulunan Galata Köprüsü'ndeki yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin onarım ve yenileme çalışmalarına başlandı. Bu çalışma kapsamında teknik ve işletme ömrünün uzatılması ve olası bir depreme karşı direncinin artırılması hedefleniyor.

TEK YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI!

Galata Köprüsü'nün Karaköy-Eminönü yönü, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bakım ve onarım çalışmaları kapsamında trafiğe kapatıldı.  
Derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmalarının ilk aşamasının gerçekleştirileceği Karaköy-Eminönü istikameti beton bariyerler ve dubalarla saat 01.00 itibarıyla araç geçişine kapatıldı.

Kız Kulesi'nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

Kız Kulesi ziyareti ücretsiz mi? Kız Kulesi'nde müzekart geçerli mi?

Geri Dön