Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!
Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.
Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden.
Dünya Gazetesi'nden Murat Küçük'ün haberine göre; İstanbul'un gözde ilçelerinden Beyoğlu son zamalarda Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle tekrar gündeme geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 20 bin kişiye istihdam sunulacak olan iki projeye odaklandıklarına dikkat çekerek, söz konusu istihdamın 15 bininin ilçede ikamet edenlerden seçilmesi amacıyla yatırımcı şirketlerle anlaştıklarını belirtti.
Beyoğlu’nda çalışan kişilerin büyük bir kısmının başka ilçelerden geldiğine vurgu yapan Yıldız, bu nedenle ilçede oluşan istihdam problemini Galataport ve Tersane İstanbul ile çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Yıldız, “Galataport’ta 2 müze, 250 ticari işletme ve 350 yatak kapasiteli otel olacak. Tersane İstanbul’da ise 4 müze, 120 ticari işletme ve toplam bin 500 yatak kapasiteli 4 otel faaliyete geçecek. 2 proje toplam 20 bin kişilik istihdam yaratacak. Belediye olarak 15 bin kişilik istihdamın Beyoğlu’nda ikamet edenlere ayrılması konusunda yatırımcılarla anlaştık. Çünkü bu projelerin yapıldığı yerlerde Haliç, Camialtı, Taşkızak tersaneleri ve askeri dikimevi gibi Kasımpaşa çevresindeki 30 bin insana istihdam yaratan tesisler vardı. Bu tesisler kalktığı için bir istihdam sorunu oluştu. Bu problemin üstesinden böyle geleceğiz” açıklamasında bulundu.
İşe alım süreçlerinde belediye de aktif olacak
Galataport ve Tersane İstanbul projelerinden gelecek personel talebi için eğitimlere başladıklarına vurgu yapan Yıldız, “16 üniversite işbirliği yaparak sertifikalı aşçı, pastacı, lobi görevlisi gibi turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeller yetiştiriyoruz. Meslek sahibi olanları da ayrıca belgelendiriyoruz. Şu an elimizde binlerce kişinin CV’si var. Yakın zamanda açılmasını beklediğimiz Galataport ve Tersane İstanbul, ihtiyaç duyduğu personeli bize bildirecek. Biz de uygun adayları kendilerine ileteceğiz ve işe alım süreçleri başlayacak. Asgariden hesaplandığında bile Beyoğlu’nda ikamet eden 15 bin kişinin aylık 40 milyon TL kazanacağını hesaplıyoruz. Yıllık 500 milyondan fazla maaşın girdiği ilçemizde refah seviyesi de beraberinde yükselecek. En önemlisi de gençlerimiz nitelikli işlerde çalışacak” diye konuştu.
Beyoğlu’nda sürdürülen çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Yıldız, bölgede boş alan olmaması sebebiyle park ve yeşil alan sorunu görüldüğünü vurgulayarak, sorunu ‘Mahalle Bahçesi’ ismi verilen parklarla çözeceklerini belirtti. Yıldız, “Park ya da çocuk oyun alanı yapılabilecek 60 nokta tespit ettik. 22 tanesini tamamladık” dedi.
“İstiklal Caddesi’ni koruyacağız”
İstiklal Caddesi’nin yalnızca Beyoğlu’nun değil Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olduğuna dikkat çeken Haydar Ali Yıldız, caddede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“Dünyanın 7 kıtasından, Türkiye’nin 7 bölgesinden, İstanbul’un 39 ilçesinden ve Beyoğlu’nun 45 mahallesinden insan İstiklal Caddesi’ne geliyor. Biz buradaki ticari potansiyeli geliştirmek kadar asırlık kültürü de korumaya çalışıyoruz.”