07 / 05 / 2024

Galataport yıl sonuna kadar özelleşecek!

 Galataport yıl sonuna kadar özelleşecek!

ÖİB Başkanı Ahmet Aksu, “Portföyümüzde 23 milyon metrekarelik gayrimenkul var. Yıl sonuna kadar İzmir, Derince, Tekirdağ limanları, Galataport, İzmir Kruvazör Limanı ve 5 marinanın özelleştirmesini yapacağız” dedi.



Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanı Ahmet Aksu, “Portföyümüzde 23 milyon metrekarelik gayrimenkul var. Yıl sonuna kadar İzmir, Derince, Tekirdağ limanları, Galataport,  İzmir  Kruvazör Limanı ve 5 marinanın özelleştirmesini yapacağız” dedi.


Başkent Doğalgaz’da en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını belirterek, “Geçmiş ihaleleri gözönüne alıp yeni model üzerinde çalışıyoruz” dedi.


Köprü ve otoyolların 25 yıllık işletme hakkının devrini de bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkartacaklarını kaydeden Aksu, bugüne kadar 32 milyar dolarlık özelleştirme geliriyle iç ve dış borç ödemesinin yapıldığını bildirdi.  


Aksu, “Yatırımcılar taahhütlerini yerine getirmediği için iptal edilen Vangölü ve Dicle dağıtımında yeniden ihaleye çıkacağız” dedidikkati çekti.


‘Kârlı şirketi almam’


Aksu, “Yatırımcı olsam kârlı kuruluş yerine zarar eden kuruluşu tercih ederim. Çünkü kârlı kuruluşun bedeli de yüksek olur. Kâr eden kuruluşun geri dönüşü için 10 yıl beklersiniz ama zarardakini ucuz alıp kâra geçirirseniz daha kârlı olur” dedi.



Geri Dön