28 / 04 / 2024

Galatasaray Adası ne olacak?

Galatasaray Adası ne olacak?

Galatasaray Kulübü ile ada işletmesi arasındaki inatlaşmalar sonunda çöplüğe dönen Boğaz’ın incisi Galatasaray Adası, turizme darbe vuruyor. İstanbul belediye başkan adaylarının, Galatasaray Adası'nı kurtarmak için planları merak ediliyor.



İstanbul Boğazı'nın tek adası olan Galatasaray Adası'nın enkaz halde bırakılmasına tepkiler büyüyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Galatasaray Adası'ndaki işletmeler 2017 yılında imara aykırı yapılaşma nedeniyle yıkılmıştı. Belediye, izinsiz açıldığı belirtilen ofis ve restoranlar için geçen yıl temmuzda ikinci yıkımı yaptı. O gün bugündür Boğaz'ın incisi konumundaki ada, enkaz yığınına döndü adeta çöplük oldu. Ayrıca adanın köprüye bakan bölümünde de çökme riski olduğu iddia edildi.

ADETA TURIZMIN YÜZ KARASI

Önceden yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Galatasaray Adası'nın bu durumu ülkenin turizmi açısından adeta “yüz karası” olarak değerlendirilirken gözler yerel seçimde İstanbul için yarışan AKP adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. “Galatasaray Adası'nı çöplükten kim kurtaracak?” sorusuna cevap arayan vatandaşlar başkan adaylarına tarihi ada için bir proje olup olmadığını sordu.


Geri Dön