04 / 05 / 2024

Galatasaray'da başkan değişti, projeler ne olacak?

Galatasaray'da başkan değişti, projeler ne olacak?

Galatasaray başkanı Dursun Özbek'in güven tazelemek için girdiği başkanlık seçimini kaybetmesi sonrasında gözler yeni başkan Mustafa Cengiz'e çevrildi. Galatasaray'ın projeleri ne olacak?



Galatasaray da başkan değişti, projeler ne olacak?

Galatasaray Kulübü'nün geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulunda güven tazelemek için girdiği seçimi kaybeden Dursun Özbek'in yerine Mustafa Cengiz geldi. Eski başkan Dursun Özbek, 2 yıl 8 ay boyunca Galatasaray'a hizmet etti. Galatasaray'da başkanlık yaptığı dönemde bir çok projeye imza atan Özbek'in özellikle Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile sözleşme imzalayarak hayata geçirmeyi planladığı projelerin ne olacağı merak ediliyor...

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz, kulübün Ocak ayı olağan genel kurulu toplantısında Riva ve Florya ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Cengiz, "Her şeyi hallederim, borcu indiririm, Galatasaray Sportif AŞ'yi kara geçiririm gibi afaki söylemlerde asla bulunmam. Yutamayacağım lokmayı da ısırmam. Peki ne yapacağız? Şu anda yönetim Riva ve Florya'yı sattı. Kemerburgaz'a yeni tesis, bir de yeni salon projeleri var. İnşallah temelinden de altın çıkar. Ben mali, idari ve sportif ön çalışmalar yapacağım. Öncelikle Galatasaray'ı bir sisteme oturtacağım. Bağımsız bir denetim şirketine durumumuzu inceleteceğiz. En büyük sorun borç yönetimi. Borçları mutlak yapılandırmamız gerekir. Döviz borçlandırmalarını liraya çevirmemiz şart." demişti. 

Riva ve Florya arazilerinin Emlak Konut GYO ile değerlendirilmesi çalışmalarına da değinen Mustafa Cengiz, "Benim o projeyi daha iyi hale getirmem gerekir. Projelerin, iki tarafın da kazanacağı şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Geliri en az 600 milyon dolar seviyesine çıkarmak için yetkililerle oturup konuşacağız." açıklamasında bulunmuştu.  Gelirin az olduğunu ifade eden Cengiz, bu açıklaması ile projelerin devam edeceği sinyalini verdi. Bundan sonraki süreçte Cengiz'in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Riva ve Florya ne durumda?

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Expo Turkey by Qatar 2018 Fuarı'nda Emlak konut GYO yetkilileri ile bir araya geldik. Riva ve Florya arazilerindeki son durumu sorduk. Galatasaray'ın Riva projesini Yılmaz İnşaat üstlenmişti. Çalışmaların devam ettiği proje henüz onay aşamasında. Projenin 2018 yılında satışa çıkması planlanıyor. 

Galatasaray'ın Florya arazisinin ihalesi henüz yapılmadı. Emlak Konut tarafından ihale edilecek arazinin gelirinin yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si ise Emlak Konut'un olacak. Florya arazisi 2018 yılı içinde ihale edilecek.

Riva ihalesi el değiştirmişti

Emlak Konut tarafından geçtiğimiz yıl ihale edilen Riva ihalesi el değiştirmişti. İhaleyi arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 178 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 3 milyar 100 milyon TL teklif veren Fema İnşaar-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazanmıştı. Fakat iş ortaklığı sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamadığı için proje en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat'a verilmişti. Yılmaz İnşaat ile Emlak Konut sözleşmeyi imzaladı. 


Geri Dön