30 / 04 / 2024

Galatasaray Müzesi Beyoğlu'nda açıldı!

Galatasaray Müzesi Beyoğlu'nda açıldı!

Beyoğlu'ndaki eski Galatasaray Postanesi binasının düzenlenmesiyle oluşturulan Galatasaray Müzesi açıldı



Beyoğlu'ndaki eski Galatasaray Postanesi binasının düzenlenmesiyle oluşturulan müzenin açılışını, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga yaptı.

Galatasaray Lisesi içerisinde yer alan müzenin çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniden yapılandırılarak hizmete sunulduğu binada, Galatasaray'ın 529 yıllık birikimini, eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarındaki ögeleriyle, belgeler, anekdotlar, filmler, kupalar, efsaneler, ünlüler ve sergilerle kapsamlı ve benzersiz bir deneyim olarak kamuoyunun beğenisine sunulmak için hazırlandı.

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Kıraç tarafından Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi olarak restore edilen, 19. yüzyılda inşa edilen 4 katlı binada tarihi tavanları kalem işi ile yenilendi. Mimar Sinan Genim, binayı orjinaline sadık kalarak ve fonksiyonlara cevap vererek hazırladı.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak bir yaklaşımla merkezin içindeki sergileme ve gösterim alanları, Galatasaray Kulübü tarafından, "Dünyaya Açılan Pencere" temasıyla tasarlandı.

Kıraç, yaptığı açıklamada, müzenin yapım aşamalarına değinerek "Bu Türk toplumunun iftihar duyacağı ve toplumu birleştiren bir yapı olacaktır. Bu sadece Galatasaray'ın değil bütün vatandaşların yuvasıdır" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Polat açılışa katılan Fransa  Ankara  Büyükelçisi Bernard Emie, müzede Galatasaray'ın tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Bu arada açılış sırasına oluşan yoğun izdiham nedeniyle görüntü almakta zorlanan basın mensupları içeriye alınmazken, görüntünün Galatasaray Kulübü'nün iletişim organları tarafından dağıtılacağı açıklandı.
AA

İlgili haber

Galatasaray Müzesi bugün açılıyor!

 


Geri Dön