28 / 04 / 2024

Galatasaray Riva ihalesinde kim ne kazanacak?

Galatasaray Riva ihalesinde kim ne kazanacak?

Galatasaray‘ın Riva’da ihalesini kazanan Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat’a verildi. Bu karışıklık yüzünden 180 milyon lira kayba uğrayan GS ise sessizliğini koruyor.



Emlak Konut'un Riva'da satışa çıkardığı ve gelirin yüzde 80'inin Galatasaray'ın olacağı ihalede beklenmeyen bir durum gelişti. Kimsenin beklemediği bu sonuç Galatasaray'ı 180 milyon lira kayba uğrattı. Konuyla ilgili ihale sözleşmeyi imzalamayan Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı açıklama yaptı ancak Galatasaray hala sessizliğini koruyor. 


DAVA AÇIYORUZ

Riva ihalesini 15 Haziran’da kazandıklarını belirten Fema’nın sahibi Ferit Mahir Elhakan süreci şöyle anlattı: “Biz ihaleyi aldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir imar mevzuatı hazırladı. Yeni plan bizim de projemizi etkiliyor. Satılabilir alanda 50 bin metrekare azalma olacak. Durumu Emlak Konut’a bildirdik. Biz bu işi yapmak istiyoruz ama değişen koşullar nedeniyle bir daha masaya oturalım dedik. Emlak Konut ise bunu kabul etmedi ve olumsuz koşullara bizim katlanmamazı istedi. Sonuçta ihale başka firmaya verildi. Hukuki yollar ve hakkımızı arama noktasında yasal girişimleri başlatıyoruz. Emlak Konut ile yaptığımız sözleşmeye göre yüklenicinin kusuru ve ihmali dışında emsale konu inşaat alanında azalma olursa işten vazgeçebilir. Biz buna rağmen vazgeçmedik. İşi yapma irademizi ortaya koyduk ama Emlak Konut ile ortak noktada buluşamadık. İhalenin başka firmaya verilmesi kararının iptali için dava açıyoruz.”


SPONSORA DA KALABİLİR

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise sözleşme koşullarına uyduklarına dikkat çekti. Fema İnşaat-KLV İnşaat’ın verilen sürede sözleşmeyi imzalamadığını belirten Kurum, “Firma gelip imza atmayınca haklar ikinci en yüksek teklifi veren firmaya gitti. O da Yılmaz İnşaat. Firma istekli. Ancak olası bir sorunda bu defa haklar üçüncü en yüksek teklifi veren Makro İnşaat ve Nef’e geçer. Üstelik ihaleyi iptal hakkımız da var ama bunu düşünmüyoruz. Kulübün geliri düştü gibi görünse de işin sonundan başka tablo çıkabilir. Emlak Konut projelerinde taahhüt edilen hasılatın 2-3 katına çıktığımız oldu” dedi. İhaleyi alan Yılmaz İnşaat İstanbul merkezli ve daha önce Emlak Konut ve  Kiptaş  ile proje yaptı. Riva arsasında sözleşmeyi imzalamak için gün saydıklarını belirten Yılmaz İnşaat Genel Müdürü İbrahim Yıldız, “İhaleye iyi çalışıp, iyi hesap yapıp teklif sunmuştuk. Rakamlar konusunda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyoruz” dedi


Riva ihalesinde kim ne kazanacak?

Öncesi

Proje değeri: 3.1 milyar TL

Şirket payı: 1 milyar 178 milyon (Bunun yüzde 80’i GS’nin, yüzde 20’si Emlak Konut’un)

GS'nin payı: 942 milyon 400 bin 

Emlak Konutûn payı: 235 milyon 600 bin


Sonrası

Proje değeri: 3.8 milyar TL

Şirket payı: 952 milyon (Bunun yüzde 80’i GS’nin, yüzde 20’si Emlak Konut’un)

GS'nin payı: 761 milyon 600 bin 

Emlak Konut'un payı: 190 milyon 400 bin


Galatasaray Riva ihalesi el değiştirecek! 


Hürriyet 


Geri Dön