27 / 04 / 2024

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

 Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.



Galatasaray Kulübü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu protokolün imzalanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında gerçekleştirilen törene Bakan Mehmet Özhaseki, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut katılım sağladı.

Verilen bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra 680 bini konut, 170 bini iş yeri olmak üzere 850 bin bağımsız bölümün ağır ve orta hasarlı duruma geldiğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre devletin bu yıkımın altından kalkabilmek için büyük bir refleks gösterdiğini ve Hazine arazilerindeki sağlam zeminlerde inşaatlara başladıklarını dile getiren Mehmet Özhaseki, şunları dile getirdi: "250 bin kadar konutun yapımı sürüyor. 8-10 ay kadar önce başlamış olduğumuz inşaatların bir kısmını teslim edecek duruma geldik. İnşallah yıl başından itibaren 46 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız. Her başlamış olduğumuz işi bir seneye kadar teslim etmek istiyoruz. 2-3 sene içerisinde hiç deprem olmamış gibi o kentlerimizde hayatın canlandığını, çocukların sokaklarda oynadığı günleri göreceğiz. Bütün enerjimiz bunun üzerine."

 Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

İNŞALLAH ARKASI GELİYOR

Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıcı etkisi göz önünde bulundurulduğunda devletin her yere yetişmesinin mümkün olmadığını kaydederek şöyle konuştu: "İşte bu noktada hayırseverlerimiz ilk günden itibaren yardımda da bulunuyor. Spor kulüpleri içinde ilk ortaya çıkan Galatasaray. Dursun Özbek Başkan bunu kendisi teklif etti. Bölgede beraber temel attık. Bu konuda bir güzellik açmış oldu. İlk etapta Adıyaman'da 100, Kahramanmaraş'ta 100 ve Hatay'da 100 konutu Galatasaray adına yapacağız. Biz de jest olarak bir mahallenin ismini 'Galatasaray Mahallesi' koyacağız."

KAZANANIN ÖMÜR BOYU İFTİHAR EDECEĞİ BİR YARIŞ OLUR


Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada güzel bir sözleşmenin imzası için bir araya geldiklerini dile getirerek "6 Şubat tarihindeki deprem ülkemizin yaklaşık olarak yüzde 15'inin büyük hasar görmesine neden oldu. Yüzde 15 büyük bir rakam. Devletlerin bu yükün altından kalkması çok kolay değil. Devletimiz elinden geleni de yapıyor, refleksini çabuk gösterdi." diye konuştu.
 

Tüketici kredilerinin 440 milyar 374 milyon lirası konut!

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Bodrum'da kiralık mağaza!


Geri Dön