28 / 04 / 2024

Galatasaray'a Riva piyangosu!

Galatasaray'a Riva piyangosu!

Sarı-kırmızılı kulübün Emlak Konut ile birlikte gerçekleştirdiği 'Düşler Vadisi' projesi tavan yaptı, 509 konutluk ilk etapta 430 villa satıldı...



Galatasaray’ın Emlak Konut ile başlattığı “Riva Düşler Vadisi” projesi için Kovid-19 salgını adeta Cim-Bom’a piyango kazandırdı.

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre; Dursun Özbek döneminde gerçekleştirilen ve o günün koşullarında 500 milyon dolarlık bir kaynak beklentisi içerisinde olan sarı-kırmızılılar, inşaat piyasasındaki duraklamayla istenileni yapamamışlardı.

İhalesi Yılmaz İnşaat tarafından alınan bu büyük proje için ilk etap satışları başlanmış fakat beklenen gelir elde edilememişti. Ancak Kovid-19, Galatasaray’ın bu projesine büyük bir değer kazandırdı.

Gelirin yüzde 80'i G.Saray'a 

Gerek insanların bahçeli ve şehir dışında bir yaşamı tercih etmeye yönelmesidecek, gerekse konut kredisi faizlerinin 0.64’e kadar indirilmesi, “Düşler Vadisi”ne olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. 1. etapta bulunan 509 villanın 430’unun satışı gerçekleştirildi. O dönemde 1 milyon TL'den başlayan satışlarda, maliyet çıktıktan sonra gerçekleşen kârın yüzde 80’inin Galatasaray’a kalacağı duyuruldu.

Projenin ilk etabı tamamlanıyor 

Toplam 1400-1500 villa olarak planlanan projenin ilk etabının yakın süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi. 

En ucuzu 1.6 milyon 

Kalan 79 villadan 2+1 dublekslerin en düşüğünün 1 milyon 630 bin TL olduğu, kalan kısımdan en pahalısının da 4 milyon 91 binTL olduğu açıklandı. İlk etaptaki en büyük olan 5+1’lerin tamamının satıldığı da kaydedildi. Bu arada yeni etap için satışlar da başlandı. Bunların da 1 milyon 914 bin TL ile 8 milyon 464 bin TL arasında değiştiği belirtildi. 

Düşler Vadisi Riva 2. Etap'ta satışlar başladı!


Geri Dön