Kent Haberleri

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya Tesisleri satışına tepki! 70 milyon euro için satılması mantıklı değil!

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya tesislerinin 70 milyon euroya satılacağı gündeme gelirken, Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve divan kurulu üyesi Turgay Kıran satışa tepki göstererek '70 milyon euro için satılması mantıklı değil!' dedi. 

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve pan kurulu üyesi Turgay Kıran, Florya Tesisleri'nin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kıran, 70 milyon Euro için Florya’nın satılmasının mantıklı olmadığını belirtti. 

FLORYA TESİSLERİNİN SATILMASI İÇİN YETKİ ALACAK!

Galatasaray Spor Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Toplantıda, Dursun Özbek yönetimi üyelerden Galatasaray'ın son mülkü olan Florya'nın satışı için yetki talep edecek.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kongre toplantısı öncesinde satışa tepkili olan isimlerden   Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Turgay Kıran, Galatasaray’ın son mülkü Florya’nın satılması kulübün geleceği açısından son derece tehlikeli bir durum olduğunu söyledi.

Kıran, "Öncelikle bilinmelidir ki biz yalnızca Galatasaray’a hizmet ediyoruz. Galatasaray sevgisi her şeyin önündedir. Bizim kişilerle, isimlerle bir sorunumuz yok ama Galatasaray’a zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.Florya konusu daha doğru, şeffaf bir şekilde işlenmeli, kamuoyu tüm detaylar hakkında bilgilendirilmeli, öncelikle Galatasaray’ın menfaatleri gözetilmelidir'' dedi.  

''GALATASAY'IN SON GAYRİMENKULÜ''

Riva ve Mecidiyeköy'deki tesislerin satışında sonra geriye sadece Florya Tesisleri'nin kaldığını ve son Galatasaray'ın son gayrimenkulü olduğunu belirten Kıran ''elde bir tek Florya kaldı. Florya gibi milyar dolarlık bir kıymet eğer satılacaksa da şeffaflık ve katılımcılık önemli.

Tüm kulüp üyelerine açık süreli bir proje yarışması açılması, sunumların bir komisyon tarafından değerlendirilip genel kurulda benimsenen projenin karara bağlanması en makul yol olarak görülmektedir.'' dedi. 

''ARAZİNİN İPOTEK SORUNU HALA DEVAM EDİYOR!''

Kıran, Florya’nın alternatifi olarak düşünülen Kemerburgaz tesislerinin, takımnın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmadığını vurguladı. Aynı zamanda Kıran, Florya için sözlerine şu ifadeleri ekledi: ''Florya’nın yeni alınan 42 dönüm arazisinin de üzerindeki ipotek halen çözülmemiştir." dedi.

Galatasaray'ın Florya konut projesi nasıl inşa edilecek? Son dakika açıklaması geldi! 

Galatasaray Florya'daki arazisini satıyor! Kulübün kasasına 400 milyon dolar girecek!