09 / 05 / 2024

Galatasaray'ın villalarının kazancı ile stad hisseyi etkiler mi

Galatasaray'ın villalarının kazancı ile stad hisseyi etkiler mi

Mehmet Aslan vatandaşın sorularını yanıtlıyor. Basında Galatasaray için hisse başına 600 TL fiyattan bahsediliyor. Galatasaray'ınyaptıracağı villaların kazana ile stat, neşeyi etkiler mi



Basında Galatasaray için hisse başına 600 TL fiyattan bahsediliyor. Galatasaray'ın yaptıracağı villaların kazana ile stat, neşeyi etkiler mi
Ece Sakin/İstanbul

Galatasaray'a ait hisselerin fiyatı mayıs ayının sonlarından bu yana sürekli olarak yükseliyor. Hissenin fiyatı 25 Mayıs günü 151.81 iken 15 Eylül günü 282.50'den kapanış yaptı. Hissenin yıllık getirişi ise yüzde 92 oldu. F/K oranı incelendiğinde ise sektör ortalamasının altında olduğu görülüyor. Sektör F/K'sı 20,73 iken şirketin F/K oranı yüzde 7.59 oldu. Öte yandan yapılması düşünülen Riva projesi kulübe ait. Ancak bu tür projelerin yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki bıraktığı gözleniyor.

çelebi'nin Düsseldo Havalimanı için verdiği teklifin ne kadar olduğunu öğrenebilir miyim

Hayati Molla/Antalya çelebi Hava Servisi, Almanya'daki Düsseldorf Havalimam'nı işleten Düsseldorf GH'nin sermayesinin tamamını satın almak için harekete geçti. Bu amaçla açılan ihaleye katıldığını bildirdi. Açılan ihaleye bağlayıcı olmayan teklif verildi. şžartname gereği, ihalenin kazanılması durumunda iki aşamalı satın alma gündeme gelecek. Birinci aşamada Düsseldorf GH'nin sermayesinin yüzde 49'u alınacak. İkinci aşamada ise belli koşulların yerine getirilmesi halinde kalan hisselerin tamamının alınması söz konusu. şžirketin ihaleye verdiği teklif hakkında açıklamada bulunması söz konusu değil.


Akın Tekstil'in Lüleburgaz'daki tesisinin satışı tamamlandı mı Tamamlandıysa elde edilen gelir ne oldu

Tarık Balay Edirne şžirket haziran aymda aldığı kararla Lüleburgaz'daki fabrikasında üretim faaliyetlerine etkisi olmadığını belirttiği 16 bin 800 iğ kapasiteli iplikhane tesisve ekipmanlarını satacağını duyurdu. Aynı kararda 600 bin dolar peşin, kalanı Eylül 2010 dönemi içinde tahsil edilmek üzere KDV dahil 6 milyon 118 bin dolara satış sürecinin tamamlandığını belirtti.şžirket 14 Eylül günü yaptığı açıklamada ise kalan bakiyenin tahsil edildiğini belirterek satışın tamamlandığını duyurdu. şžirket, alman bedeli nerede kullanacağına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.


Zorlu Enerji'nin yurt dışı projeleriyle ilgili bilgi alabilir miyim  
Ali Kaya/Mardin

Basında yer alan haberlere göre şirketin Rusya ve Pakistan'daki yatıranları devam ediyor. Moskova'da yılbaşında elektrik enerjisi üretecek seviyeye gelinecek. Ancak Moskova'daki yatıranda yabancı ortaklanyla soranlar devam ediyor. Mesele yargıya taşınmış durumda. Diğer taraftan Pakistan'daki rüzgar santrali projesi ile ilgili kredi alımı için fınans kurumlarıyla görüşmeler sürüyor. Projenin inşasına 2011 yılı başında başlayıp aynı yıl içinde üçerime geçilmesi hedefleniyor. Zorlu Grubu'nun İsrail'deki devam eden projesi ise iki ülke arasında yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle askıya alınmış durumda.

 

 

 


Geri Dön