Ekonomi

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galericilere ve araç satanlara uygulanacak olan 6+6 kuralı bugün resmen başladı. Fiyatlar bir anda düştü. Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak. İşte haberin devamı..Sıfır otomobiller için getirilen 6+6 şartı sonrası ikinci el araç piyasasında fiyatların anlık durumu merak ediliyor

İkinci el otomobil satışlarındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan düzenleme bugün başladı. Sıfır otomobiller için getirilen 6+6 şartı sonrası ikinci el araç piyasasında fiyatların anlık durumu merak ediliyor. Galericiler yürürlüğe konan bu uygulamanın tam anlamıyla denetlenmesiyle araç fiyatlarında yüzde 3 ila yüzde 5 arasında bir düşüş bekliyorlardı.

Araba almak isteyen vatandaşlar hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika haberlerini araştırırken yeni bir gelişme daha yaşandı. Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yasal düzenleme 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması bugün itibarıyla başladı. Sıfır otomobiller için getirilen 6+6 şartı ardından ikinci el araç piyasasında fiyatların ne durumda olduğu merak edilmeye başlandı. Galericiler uygulamanın tam anlamıyla denetlenmesi halinde fiyatların yüzde 3 ila yüzde 5 oranında düşeceğini söylerken, diğer taraftan 1 milyon TL’ye kadar olan araçlarda fiyatların 100 bin lira düşmesinin söz konusu olmadığını aktardılar.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Merkez Bankası rezervleri 113,7 milyar dolara çıktı

Jandarma 7 bin 500 sözleşmeli uzman erbaş başvuruları başladı! İşte başvuru ekranı...