Gamze Karaman ablasıyla Koşuyolu'nda restoran açtı!
Sunucu ve oyuncu Gamze Karaman, bir yandan TV ve sinema projeleri üzerinde çalışırken bir yandan da ablası Özlem Karaman ile bir restoran açtı. İki kardeş bu maceralarını Şamdan Plus'a anlattı
Geçtiğimiz sezon 'Böyle Bir Şey Var Mı?' programında yer alan sunucu ve oyuncu Gamze Karaman, farklı bir proje için kolları sıvadı. Alaçatı aşığı Karaman, ablası Özlem Karaman ile Koşuyolu'nda 'Müzeyyen' isimli bir restoran açtı. Karaman kardeşler, 'Müzeyyen'in hikayesini ve gelecek planlarını Şamdan Plus'tan Deran Özer'e anlattı.
Önce restoranınızın isminden başlayalım; 'Müzeyyen' ismini koymanızın özel bir nedeni var mı?
ÖZLEM KARAMAN: Gamze ile bir restoran açmayı düşündüğümüzde, mekanın bir kadını yansıtmasını istedik. 'Müzeyyen', kelime anlamı itibariyle süslenmiş, bezenmiş demek. Burası da öyle...
Ne kadar oldu Müzeyyen'i açalı?
Ö.K.: Kapılarımızı 5 Temmuz'da açtık. Ancak resmi açılışımızı Ramazan sonrası yapacağız.
İki kardeş ticarete atılmış oldunuz. Restoran açma fikri daha önce var mıydı kafanızda?
GAMZE KARAMAN: Bize ait bir yerin olması, ikimizin de hayaliydi. Özlem işten ayrılınca da bu hayali hayata geçirebildik.
Yemekle aranız nasıl?
G.K.: Anneannemiz Çerkez ve yemekleri muhteşemdir. İkimizin de yemek yapmaya ilgisi var.
ALAÇATI AŞIĞIYIZ
Restoranınızı neden Anadolu yakasının sakin mekanlarından Koşuyolu'nda açtınız?
Ö.K.: Evimiz de Koşuyolu'nda. Bu binayı da hep beğenirdik.
Restoranınızın mimarisinde bir Alaçatı havası var...
Ö.K.: İkimiz de Alaçatı aşığıyız, orada bir evimiz var. Oradaki mekanları çok seviyorum, bu yüzden Müzeyyen'in de Alaçatı'yı anımsatmasını istedik.
Abla-kardeş çalışmak zor mu?
G.K.: Bizim aramızda çok az yaş farkı var. Çocukluğumuzdan beri arkadaş gibi büyüdük. O yüzden zorluk yaşamıyoruz.
Ö.K.: Gamze ile hem birlikte büyüdük hem de arkadaş çevremiz ortak. İyi anlaştığımız için çalışırken de bir sorun yaşamıyoruz.
Üç kardeşsiniz. Küçük kardeşiniz sizi kıskanmadı mı siz ikiniz birlikte iş kurunca?
Ö.K.: Onun çok sevdiği bir işi var, hatta yemek sektöründe çalışıyor kendisi. İleride belki o da bize katılır.
Fiyat politikanız nasıl?
G.K.: Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'ndaki pek çok mekana göre fiyatlarımız uygun.
Bu restoranı oturttuktan sonra bir sonraki hedefiniz nedir?
Ö.K.: Alaçatı'yı çok sevdiğimiz için böyle bir mekanı orada da açmak istiyoruz. Bu konseptimizin Alaçatı'ya çok yakışacağını düşünüyorum.
GİRİTLİ USTA İLE CUNDA YEMEKLERİ
Mönünüzde gördüğüm kadarıyla Cunda yemekleri ağırlıkta...
G.K.: Cunda'da restoran işleten Kamil Bey'i getirttik. Ustamız Giritli ve yemek yapmayı annesinden öğrenmiş.
50 ÇEŞİT MEZEMİZ VAR
Cunda'yı bırakıp İstanbul'a gelmeye nasıl ikna ettiniz ustanızı?
Ö.K.: Kamil Usta, annemin çocukluk arkadaşı, bizim bebekliğimizi biliyor. Kızı da İstanbul'da okuduğu için zaten buraya yerleşmek istiyordu. Sağ olsun bizi kırmadı.
Spesiyalleriniz neler?
Ö.K.: Cunda'nın kendine özgü otlarının hepsi bizim mönüde yer alıyor. Neredeyse 50 çeşit mezemiz var ve çok iddialıyız bu konuda.
Malzemeler nereden geliyor?
Ö.K.: Cunda'dan geliyor ağırlıklı olarak. Taze ve doğal ürünler kullanıyoruz.
SİNEMA FİLMİ YOLDA
Gamze Hanım, restoran dışında sunuculuk ve oyunculuk projeniz var mı?
G.K.: Çok istiyorum, teklif de var. İki kanalla görüşüyorum. Spor akademisi mezunuyum dolayısıyla içerisinde sporun da olduğu eğlenceli bir program düşünülüyor.
Oyunculuk teklifleri var mı?
G.K.: Ağustos ayında büyük bir ihtimalle sinema filmine başlıyorum. Henüz imza atılmadığı için hakkında çok bilgi veremiyorum.
Sabah