04 / 05 / 2024

GAP'ta yenilenebilir enerjiye ilgi arttı!

GAP'ta yenilenebilir enerjiye ilgi arttı!

GAP BKİ Başkanvekili Açıkgöz, "Bölgede son yıllarda farkındalık oluşturma açısından çok sayıda çalışma yaptık. Güneydoğu illerinde yenilenebilir enerjiye yoğun ilgi var" dedi.



GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanvekili Mehmet Açıkgöz, Güneydoğu illerinde yenilenebilir enerjiye ilginin arttığını belirtti. 


Açıkgöz, GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Yeşil Bina Tasarım ve Projelendirme Eğitimi"nde yaptığı konuşmada, bölgede 7 yıldır yenilenebilir enerji potansiyelinin oluşturulmasına yönelik altyapı hazırlığı yaptıklarını söyledi. 


GAP yatırımları kapsamında yenilenebilir enerji alanında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade eden Açıkgöz, özellikle bölge illerindeki sanayi tesislerinin enerji verimliliği farkındalığının oluşturulduğunu vurguladı. 


'Şirketlerden talep fazla' 


Açıkgöz, enerji verimliliğini bölgede daha fazla yaygınlaştırılmak istediklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Çevre dostu teknolojiyi kullanmak istiyoruz. Bölgemiz yenilenebilir enerji konusunda çok ciddi bir potansiyele sahip bunu daha iyi değerlendirme gayretindeyiz. 


Yine bu kapsamda farklı hibe programlarının oluşturulabilmesi için altyapı çalışması yapıyoruz. Yıllardır bu alanda yaptığımız çalışmalar var. Bölgede son yıllarda farkındalık oluşturma açısından çok sayıda çalışma yaptık, Güneydoğu illerinde yenilenebilir eneıjiye yoğun ilgi var. Çoğunluğu sanayi firmaları olmak üzere aralarında kamu kuruluşlarının da bulunduğu çok sayıda kurum, yenilenebilir enerjiyi daha etkin kullanabilmek için talepte bulunuyor. 


Yatırıma hazır şirketler var mevzuattan kaynaklanan ayrıntıları çözmeye çalışıyoruz. 

Kısa sürede daha fazla yenilenebilir enerjinin bölge insanın hayatında yer alacağını düşünüyoruz." Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, "Sürdürülebilir Yapıda Modern Yaklaşrımlar", "Mevzuat ve Örnek Uygulamalar" ile "Sürdürülebilir Yapı Mimarisi Üç Boyutlu Tasarım Uygulamaları" konularında yurtiçi ve yurtdışından uzman akademisyenler bilgilendirildi.


Hürses


Geri Dön