02 / 05 / 2024

Garage İnşaat, 400 birimlik ikinci proje için harekete geçti!

Garage İnşaat, 400 birimlik ikinci proje için harekete geçti!

Merter 'in 130 metre uzunluğu ile en yüksek rezidans kulesinin inşaatına Eylül 'de başlamayı planlayan Garage İnşaat, 110 milyon dolar yatırımla ilçede 15 bin metrekarelik alanda 400 birimden oluşacak yeni bir rezidans projesine start verecek



Kasım 'da satışa sunulacak 177 metrelik proje, konutun yanı sıra bölgenin ofis ihtiyacını da karşılayacak ve 50 bin metrekare satılabilir alana sahip olacak. şžirketin bir diğer yeni hedefi de yılsonunda Bahçeşehir 'de az katlı 400 adet villa inşa etmek.

Zekeriyaköy Evleri ve Sancaktepe 'de Simplicity projelerini hayata geçiren ve inşaatın dışında telekomünikasyon, maden işletmeciliği ve ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork-lift ithalat satış ve kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında da faaliyet gösteren Garage Group, Topkapı Merter 'de hedef büyüttü. E-5 üzerinde Merter İş Merkezi ile Adidas mağazasının arasında 130 metre ile ilçenin en yüksek rezidans kulesi olarak hayata geçirilecek Garage Tower projesinin inşaatına Eylül 'de başlamayı planlayan şirket, şimdi de Yeşil Kundura binasının yanındaki 15 bin metrekarelik alanda 177 metre yüksekliğinde yeni bir kuleyle ilçede bir ilke imza atma kararı aldı.

400 birimden oluşacak projenin bölge için önemi ise, normal dairelerin yanı sıra bölgedeti nitelikli ofis ihtiyacına da cevap verecek şekilde tasarlanması. İlçenin konut çehresinin değiştiğine değinen Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, “şžişli ve Bakırköy Adliyeleri 'nin olması, metro ve metrobüs bağlantılarıyla ulaşımın artması, bölgede konutun dışına çıkarak ofis ve home-ofis projelerine duyulan ihtiyacı artırdı. Bölgede bu açığı doldurabilmek için yatırıma koyulduk. Bölgede içinde ofisin de yer aldığı başlangıç aşamasında iki gayrimenkul projesinden biri olacak. Merter 'de giderek talep buraya kayıyor. 400 birimden oluşan projede hem ofis hem daireler yer alacak ” diye konuştu.

Fiyat 4 bin dolar civarında olacak

50 bin metrekare satılabilir alanı olacak projede fiyatların 3 bin 500 ile 4 bin doları bulmasını planladıklarını söyleyen Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun ise projenin inşaat ve satışlarına Kasım-Aralık gibi başlayacaklarını ifade etti. Arsayı Fako İlaçları 'nın sahibi Kaya Turgut 'tan aldıklarını belirten Öztorun, “Proje 40 milyon dolara satın aldığımız Wyeth İlaç fabrikası arazisinde inşa edilecek. 70 milyon dolar yatırım yapacağız ” diye konuştu. Bahçeşehir 'de ise yıl sonunda lüks bir projeye başlamayı planladıklarını dile getiren Öztorun, şöyle devam etti: “Yıl sonunda başlayacağımız proje 80 dönümde 400 villa ve town house 'dan oluşacak. 100 milyon dolara malolacak projede yüksek kulelerin aksine tek katlı ve dubleks villalar yer alacak. 2014 'te teslim edilecek projede başlangıç fiyatı 2 bin 500 dolar civarında olabilir. ”

Garage Tower 'ın satış ofisi kuruldu

Eylül ayında inşaatı başlayacak ve 11 bin metrekare arsa üzerinde 281 rezidans ve 41 işyeri bulunacak Garage Tower 'ın satış ofisi kuruldu. şžu anda temel aşamasında olan projede ortalama m2 fiyatı 4 bin doları bulacak. 60 bin metrekare inşaat alanı bulunan proje, 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak.

2 projeyi tamamladı

2 yıllık bir süre içinde 32 konutluk Garage Zekeriyaköy Evleri projesini bitiren Garage İnşaat, Sancaktepe 'de hayata geçirdiği 252 konutluk Garage Simplicity projesinde ise sınırlı sayıda dairenin satışını sürdürüyor. Nokia ve Blackberry mümessillikleri de süren şirketin 50 'yi bulan Avea shoplarının sayısının da artırılması planlanıyor.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön