02 / 05 / 2024

Garage İnşaat, Merter'e 125 metrelik kule yapacak!

Garage İnşaat, Merter'e 125 metrelik kule yapacak!

Zekeriyaköy ve Çekmeköyde yaptığı inşaatlarla dikkatleri üzerine çeken Garage İnşaat Merterde iki arazi satın aldı. 10 dönümlük E5 cepheli ilk arazide 125 metre yüksekliğinde kule yapılması için de gerekli tüm izinleri 2.5 yıl uğraşının ardından çıkardı



Garage İnşaat, İstanbulun tam ortasında Merterde, 125 metre yüksekliğe sahip rezidans projesinin inşaatına da satışına da Eylül ayında başlıyor. Merter Vakko arazisinin satışından sonra inşaatta yeni yükselen değer olarak dikkati çekiyor.

Merter, İstanbulun ulaşımı en kolay bölgelerinden biri olmasına rağmen bugüne kadar nedense ihmal edildi. Vakko fabrika arazisinin Colinsin sahibi Eroğlu Grubu tarafından satın alınmasından sonra yeniden hatırlandı.

O bölgede birbirinden iddialı projeler peşpeşe gelmeye başladı. E5in Merter kesiminde yolun deniz tarafında The Istanbul gibi iddialı projeler yükselmeye başladı. Marmara Forum ve Onaltıdokuzu da yeniden keşfedilen bu bölgenin içinde sayabiliriz.

2.5 yıl uğraşılmış, zira burası Atatürk Havalimanı alçalma bölgesi olarak kabul edildiği için öncelikle bu kadar yüksek binaya izin çıkması zor olmuş. Ancak bölgenin çukurda kalmasının da etkisi ile 125 metrelik kulenin uçaklar için bir tehlike yaratmayacağı sonucuna varılınca izinler tamamlanmış.

Garage Towersın tam yerini anlatmak için yıllardır kaba inşaat olarak bitirilmeyi bekleyen ancak bir türlü bitmeyen ve İstanbulun şu an en büyük outdoor reklam alanı olarak kullanılan binayı tarif etmek sanırım doğru olacaktır. (Bu binanın hikayesi de ilginç ve ayrı bir kutuyu hakediyor.)

O kaba inşaatlı binanın hemen sol tarafındaki arazide yükselecek Garage Towers. Projenin sahibi Garage İnşaatın ortaklarından Önder Çiner oldukça iddialı: Sadece kağıt üzerinde birinci sınıf bina yakıştırması yapılan binalara kesinlikle benzemeyecek. Bölgenin gerçek anlamda birinci sınıf kalitede binası olacak. Cam giydirme yapılan her binayı birinci sınıf olarak tanımlıyorlar. Oysa kullanılan malzemelere baktığınızda binanın birinci sınıf değil, ikinci sınıflığı bile haketmediği ortaya çıkıyor. Garage Towers kesinlikle bölgenin ilk en prestijli binası olacak

Önder Çiner, bu kadar iddialı konuştuğu için eleştirenler olabileceğini belirtirken bu inşaata başlamadan önce referanslarının Çekmeköyde yaptıkları Simplicity ve Zekeriyaköyde tamamladıkları Garage Zekeriyaköy Evleri olduğuna dikkat çekiyor.

Yeni Maslak olur

Önder Çiner, İstanbulun her yerine kolay ulaşımı olan Merterin kısa süre sonra yeni bir Maslak haline dönüşebileceğine de işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bozkutlar İnşaat bölgeye 5 yıldızlı bir otel yapıyor. Koç Üniversitesinin Tıp Fakültesi buraya kuruluyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi de bu bölgede olacak. Ayrıca Remzi Gürün bir otel ve rezidans projesi hazırlığı var. Kısacası havaalanına da çok yakın olan bu bölge kısa süre sonra İstanbulun yeni çekim merkezlerinden biri olacak ve değeri çok artacak

Metrekaresi 4.500 5.000 TL olacak

Projenin inşaatına da satışına da Eylül ayıdan başlanıyor. 35 bin metrekare satılabilir alanlı projede home ofis gibi kullanılabilecek rezidans daireler olacak. Projenin mimarı Adnan Kazmaoğlu. İç mimarlığını ise Mustafa Toner üstlenmiş. Proje 2013 yılı sonunda tamamlanacak. Ortalama metrekare fiyatı da 4 bin 500 TL ile 5 bin TL aralığında olacak.

Fako arazisine Aralıkta proje geliyor

Garage İnşaat Merter bölgesinde iki arazi aldı demiştim. 10 dönümlük diğer arazi ise Topkapıya biraz daha yakın olan bir bölgede. Eski Tercüman binası ve Kastelli evlerinin karşısına Yeşil Kunduraya komşu bir alana denk geliyor. Oraya da ofis ve rezidanslardan oluşan karma bir proje yapılacak. İki yüksek bina planlanıyor. O projenin lansmanı da Aralıkda olacak.

Reklamdan 75 bin $ kazanan bina

E5 cepheli bu bina yolu Merterden geçen herkesin dikkatini çekmiştir. Yıllarca kaba inşaatı bitmiş ancak bir türlü ne olacağına karar verememiş bir hilkat garibesi olarak durdu, durmaya da devam ediyor. Özellikle GSM operatörleri bu binayı İstanbulun belki de en büyük outdoor reklam noktası olarak kullandı. Dün yine yolum oradan geçti şu an Renault devasa bir reklamını kullanıyor. Neredeyse İnönü Stadı kadar güçlü bir ışıklandırması olduğu için özellikle akşam hava karardıktan sonra reklam daha bir ortaya çıkıyor. Sonuçta o yol, Metrobüsün de gelmesi ile birlikte her gün en az 4-5 milyon insanın kullandığı, reytingi yüksek bir yol.

Bir türlü bitmeyen binanın ilginç bir hikayesi var: Bu binayı ilk olarak Ekmel Betonun sahipleri yapmaya başlamış. Finansal sıkıntıya girince binayı tamamlayamamışlar ve yanlarına ortak almışlar. Ortaklar Kapalıçarşı eşrafındanmış. Ancak ortaklar arasında anlaşmazlık çıkınca bir türlü bina tamamlanamamış. Şimdi sadece büyük firmalara reklam verme alanı olarak kullanılıyor. Bu arada aylık reklam kirasının 75 bin dolar olduğunu duyunca da inanamadım. Ancak binanın bu hali Belediyeyi rahatsız etmeye başlamış. Binanın hemen yanıbaşında da Polis Evi var. Bitmeyen ve terkedilmiş halde bulunan bina bu Polis Evi için de oldukça ciddi bir tehdit oluşturuyor. Polis Evi yöneticileri de binadan şikayetçi. Mal sahiplerine Ya tamamlayın ya da yıkacağız mesajı gitmiş.

Ercan İnan / VATAN


Geri Dön