08 / 05 / 2024

Garzan Hidroelektrik Santrali 'ne Yapı Kredi finansman!

Garzan Hidroelektrik Santrali 'ne Yapı Kredi finansman!

Yapı Kredi,   Garzan Hidroelektrik Santrali 'nin yapımında kullanılması amacıyla Fernas Enerji Elektrik Üretim A.şž. 'ye 65.5 milyon dolar tutarında finansman sağladı



 YAPI KREDİ 'DEN GARZAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ 'NE 65.5 MİLYON DOLAR FİNANSMAN

Yapı Kredi, Fernas Enerji Elektrik Üretim A.şž. 'ye, Batman 'da yapımı devam eden Garzan Hidroelektrik Santrali için 65.5 milyon dolar tutarında kaynak sağladı. 10 yıl vadeli olarak yapılandırılan kredi ile finanse edilecek proje, toplam 49 MW kurulu güce sahip olacak.

18 şžubat Cuma günü düzenlenen kredi anlaşmasının imza törenine; Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen ve Fernas Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, Türkiye 'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişmesine önemli katkılarda bulunacak Garzan Hidroelektrik Santrali 'nin yatırımına 65.5 milyon dolar kredi sağlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Güvenen sözlerine şöyle devam etti: “Yıllık elektrik üretimi yaklaşık 209,78 GWh 'a ulaşacak olan Garzan Hidroelektrik Santrali, Güneydoğu Anadolu 'da özel sektör tarafından yapılan en büyük enerji yatırımları arasında yer alıyor. Bölge ekonomisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağına inandığımız proje, enerji sürekliliğinin sağlanmasına da katkıda bulunacak. Yapı Kredi olarak bu görev bilinci ile şimdiye kadar yaklaşık 5.000 MW kurulu güce ulaşan enerji projelerinin finansmanında yer aldık. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin sosyoekonomik gelişmesinde temel oluşturan, enerji kaynaklarının artmasını sağlayan ve yeni istihdam olanakları sunan projelerin hayata geçirilebilmesi için tüm imknlarımızla destek vermeye devam edeceğiz. ”

Fernas Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat   Nasıroğlu ise “Hepinizin bildiği gibi grubumuz bünyesinde yer alan şirketlerimiz bugüne kadar yurt içinde ve dışında çok sayıda önemli altyapı projesi gerçekleştirdi. Bunun yanında son yıllarda sanayi sektöründe de yatırımlarımız oldu. Enerji sektörünün ise grubumuzun gelecek planlaması ile vizyonunda önem ve öncelik verdiği bir alan olduğunu söylemeliyiz. Enerji alanında büyümek ve ülkemizin öncü şirketleri arasında yer almak istiyoruz. Garzan projesi bizi bu hedefimize götürecek önemli adımlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. Küresel krizin etkilerinin henüz silinmediği bir zamanda Yapı Kredi 'nin sağladığı 65,5 milyon dolar tutarındaki kredinin ülkemizin enerji sektörüne ve elbette ki grubumuza duyulan güvenin bir ifadesi olduğunu düşünüyoruz ” dedi.


Geri Dön