04 / 05 / 2024

Gayrimenkul mirası paylaşılırken tüm ailenin onayı alınmalı!

Gayrimenkul mirası paylaşılırken tüm ailenin onayı alınmalı!

çünkü bir kimsenin mirasçılan arasında eşi, çocuklan, ana-babası varsa bunların bertaraf edilemeyen miras paylan vardır. Dolayısı ile bağış yaparak vasiyetname yazarak tüm malvarlığını size bırakamaz



Dedem evini bana bağışladı. Başka gayrimenkulleri de var, bunları da bana bırakmak için vasiyetname yapmak istiyor. Başka mirasçılara mal bırakmak istemiyor. Ölümünden sonra problem yaşamamak için ne yapmamız lazım ¢ H.O.

Dedenizin bu isteğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söyleyebilmem için aile tablosunu bilmem şart. şžayet dedenizin hayatta eşi ve çocuklan varsa. Bu isteğinizi gerçekleştirme imkanı hemen hemen yok. çünkü bir kimsenin mirasçılan arasında eşi, çocuklan, ana-babası varsa bunların bertaraf edilemeyen miras paylan vardır. Dolayısı ile bağış yaparak vasiyetname yazarak tüm malvarlığını size bırakamaz. Bıraktığı takdirde yukanda saydığım kimseler kendi paylarnı (mahfuz hisselerini) talep ederler ve alırlar. Ancak talep etmezlerse zorla elinizden alınamaz. Bu tamam. Ancak mirasçılararasında yukanda saydığım kimseler yoksa bu halde diğer mirasçılann mahfuz hissesi yoktur ve mirasın tümü size kalabilir. İşte bunun için sizin aile tablonuzu bilmek istedim.
Posta/Tamer Heper
 


Geri Dön