04 / 05 / 2024

Gayrimenkul paylaşımı boşanmaların temelini oluşturuyor!

Gayrimenkul paylaşımı boşanmaların temelini oluşturuyor!

Mehmet Ali -Tuğba Erbil ve Onur-Burcu Ağım gibi zengin çiftlerin boşanmalarında gayrimenkullerin paylaşımı zor konuların başında geliyor



"Aldatıldım delilim var" dedi, istediklerini alıp boşandı!
Defalarca aldatıldığı gerekçesiyle mahkemeye boşanmak için başvuran Tuğba Erbil, 5 yıllık eşi ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'den önce 15, sonra 3 milyon dolar istedi, 1 milyon dolara anlaştı. 15 dakika süren boşanma davasıyla ayrılan çift güle oynaya adliyeden ayrıldı.

KARŞILIKLI ALDATMA SUÇLAMALARI OLDU
Daha önce 4 evlilik yapan ve hepsinde de aldatma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Mehmet Ali Erbil'in son eşi Tuğba Erbil de evliliklerinin 5'inci yılında mahkemeye başvurdu. "Beni birçok kadınla aldatıyor" iddiasında bulunan Tuğba Erbil, Mehmet Ali Erbil'den boşanmak istemesiyle gündeme oturdu. Ardından da rekor tazminat söylentileri başladı. Tuğba Erbil'in ünlü şovmenden tam tamına 15 milyon dolar istediği konuşuluyordu.

MEHMET ALİ  ERBİL DEDEKTİF TUTTU
Eşi Tuğba Erbil'e yüklü bir tazminat ödemek istemeyen Mehmet Ali Erbil, mahkemeden ek süre talep etti. İki dedektif tutan ünlü şovmen, davayı lehine çevirebilmek için delil aramaya başladı. Mehmet Ali Erbil'in iddiası da eşi Tuğba'nın kendisini aldattığı yönündeydi. Ünlü şovmen eşinin Londra'da Sezen Aksu'nun eski eşi önder Fırat'la çekilen fotoğraflarından dolayı kendisini aldattığından şüpheleniyordu.

Bir dahaki boşanmada görüşmek üzere
Tuğba Erbil'in üç milyon TL tazminat, velayetini istediği oğulları Ali Sadi için aylık 7 bin 500 TL, kendisi için 30 bin TL, yoksulluk nafakası ile Yeniköy'deki evlerinin üzerine `aile konutu' şerhi konması, diğer taşınmazlara ise tedbir konulmasını talep ettiği boşanma davası 15 dakika sürdü. Protokol uyarınca Ali Sadi'nin velayeti annesine verildi. Mehmet Ali Erbil'in oğluna ayda 10 bin TL nafaka, yine oğulları için bir yıl içinde bir milyon değerinde bir ev alması, ev satın alınana kadar halen oturdukları ev için ayda 7 bin TL kira bedeli ödemesi ve bu evden taşınırken 80 bin TL nakit para ödemesi hükme bağlandı. Rahat tavırları ile dikkat çeken Mehmet Ali Erbil, adliye çalışanları ile `bir dahaki boşanmamızda görüşmek üzere' diye şakalaştı.

Boşanmak için 500 milyon dolar ve aylık 25 bin TL
Metrocity dahil tam 33 şirketin tek vârisi Onur Ağım ile 10 yıllık evliliğini bitirme sürecinde olan Burcu Ağım, kendisine hile ile "boşanma sözleşmesi" imzalattırıldığı gerekçesiyle eşinden yaklaşık 1 milyar dolarlık mal varlığının yarısı, aylık 25 bin TL nafakanın yanı sıra 10 milyon Euro da maddi tazminat istedi

Burcu Ağım orta halli bir ailenin kızıydı. Babası memurdu. Üniversite yıllarında tanıştığı Onur Ağım ise zengin bir ailenin oğlu ve Metrocity'nin vârisiydi. Âşık oldular evlendiler. 10 yıllık evlilikleri boyunca herkesin gıpta ettiği bir yaşantıları olduğu zannediliyordu ama durum öyle değildi. Tam 33 şirketin tek vârisi Onur Ağım ile 10 yıllık eşi Burcu Ağım boşanma aşamasına gelmişlerdi. Onur Ağım'ın mal varlığı 1 milyar doların üzerindeydi ve eşi yarısını istiyordu.

'SÖZLEŞME İPTAL EDİLSİN'
Eşinin annesine çok bağımlı olduğunu, onun sözünden çıkmadığını, 10 yılını kayınvalide baskısı altında geçirdiğini ileri süren Burcu Ağım'ın en ilginç iddiası ise hile ile imzalatıldığını öne sürdüğü evlilik sözleşmesiydi. Genç kadın bu nedenle eşinin 1 milyar dolarlık mal varlığının yarısının yanı sıra, çocuğunun velayeti, 25 bin lira aylık nafaka ile 10 milyon Euro (16 milyon lira) maddi tazminat istiyordu. Kayınvalidesinin mal ayrılığı sözleşmesini kendisine hile imzalattırdığım öne süren Burcu Ağım "mal ayrılığı sözleşmesinin iptali" için de dava açtı. Burcu Ağım sözleşmeyi "eşe yetki devri" olarak bildiğini, noterin işin içinde olduğunu öne sürdü.

Ağım'ın şikâyeti üzerine eşi Onur Ağım, kayınvalidesi Meral Ağım ve noter katibi İsmet Can hakkında nitelikli dolandırıcılıktan ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Dava sanıkların beraati ile sonuçlandı. Eşinin servetinin yansım isteyen Burcu Ağım, ayrıca 'velayet', 'nafaka' ve 'ayrı yaşama kararı' davası da açtı. Bura Ağım dilekçelerinde "Ailede tüm kararlar anne tarafından veriliyordu. Mutfak harcamaları dahi, onun rızası ve oluru ile yapılıyordu. Eşimin annesi, varlıklı bir aileden gelmememi sorun yaptı" dedi.

ONUR AĞIM: EŞİM BENİ 4 ERKEKLE ALDATTI
Eşi Burcu'nun açtığı davalar karşısında Onur Ağım da boş durmadı. Eşinin kendisini 4 erkekle aldattığını belirten Onur Ağım mahkemeye MSN kayıtlarını sundu. Onur Ağım eşi Burcu Ağım'ın boş kâğıtlara el yazısıyla 'Evliliğimiz boyunca her zaman mallarımın yarısı senindir. Bir gün boşanırsak mal ayrılığı sözleşmesine rağmen sana ve oğluma aylık 50 bin TL nafaka ve 10 milyon Euro tazminat ödemeyi kabul ediyorum' yazdığını ileri sürdü. Eğer bu belgelerin Burcu Ağım tarafından doldurulduğu ispatlanırsa hakkında dava açılabilecek.
Sedef Şenkal/Habertürk


Geri Dön