10 / 05 / 2024

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018 raporu açıklandı!

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018 raporu açıklandı!

JLL, 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporunu açıkladı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngiltere olurken, Türkiye 41. sırada yer aldı.



JLL tarafından iki yılda bir hazırlanan 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporu açıklandı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngilte. Verilerde, Avustralya ikinci sırada yer alırken ABD üçüncü sırada.

 

Yunanistan'ı geride bıraktık

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'ne göre, Türkiye, bir önceki çalışmaya kıyasla üç basamak birden yükseldi. 41. sırada yer alan Türkiye, Yunanistan'ı geride bıraktı.

100 ülkenin yer aldığı listede birincliği İngiltere kaptı. İngiltere'yi Avustralya ve ABD izliyor. İlk 11'deki ülkeler ‘Yüksek Derecede Şeffaf’ kategorisinde yer alırken ‘Yarı Şeffaf’ ülkeler grubu ise, 33’üncü sırada Çin'le başlıyor. 

 

Şeffaflıkta 3 basamak birden yükseldik

2016 yılındaki verilere göre 44. sırada yer alan Türkiye, bu yıl 3 basamak birden yükseldi. Yunanistan 43’üncü olurken, Hırvatistan 44’üncü sırada yer aldı. Türkiye'nin istikrarını koruması, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'i birkaç yıl içerisinde yakalaması anlamına geliyor. Rapora göre, en alt sırada Venezuela yer alıyor.

Yayınlanan şeffaflık endeksi, küresel ölçekte projeler gerçekleştiren yabancı yatırımcıların karar vermesini etkiliyor. 20 yıldır yayınlanan raporda, sıralama ‘Gayrimenkulde devlet düzenlemeleri ve kanunlar’ ve ’Veri güvenliği’ gibi başlıklar altında belirleniyor.


Geri Dön