21 / 05 / 2024

gayrimenkulde şeffaflık

gayrimenkulde şeffaflık

JLL, 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporunu açıkladı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngiltere olurken, Türkiye 41. sırada yer aldı.

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi: Bir daire fiyatına 4 daire kandırmacası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının durgunlaşması ve gayrimenkullerin elde kalmaya başlamasıyla gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Ticari gayrimenkulde kira sınırı kaldırılacak mı? 

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, kira artışına getirilen yüzde 25 sınırını konutlar için desteklediğine dikkat çekti. Fakat Akbalık, ticari gayrimenkulde de sınırlama olmaması gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek! AirPods Pro 2 06 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple aylardır beklenen o haberi duyurdu. Apple’ın yeni harikasını sizler için araştırdık.. Aplle kullanıcılarının vazgeçilmezi olan AirPods Pro 2, önceki modele benzer yönleri ile Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olacak ve ayrıca bir Şeffaflık Modu sunacak.

GAPAS Serbest Kürsü Gayrimenkulde Nöro Pazarlama etkinliği yarın!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS)  tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yarınki etkinliğinde Gayrimenkulde Nöro Pazarlama ele alınacak. 

Gayrimenkulde açık artırmalı ihale online olarak başladı!

GABORAS toplam 1,35 milyar TL değerindeki 100’ü aşkın gayrimenkulü ‘online ihale piyasasında’ satışa sundu.

GAPAS Serbest Kürsü 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi' etkinliği 27 Ocak'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yeni etkinliği 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi!' 27 Ocak tarihinde yapılacak.

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü yeni yılda neler bekliyor? İşte sektörle ilgili merak edilenler...

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından her sene düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu yapılan “Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” 9 Aralık günü gerçekleştirildi. Peki sektör temsilcileri gayrimenkul sektörüne ilişkin neler dedi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2022 etkinliği 13 Aralık'ta!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporu 13 Aralık 2021 tarihinde açıklanacak.

gayrimenkulde şeffaflık Haberi

gayrimenkulde şeffaflık

JLL tarafından iki yılda bir hazırlanan 'Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 2018’ raporu açıklandı. Rapora göre, gayrimenkulde dünyanın en şeffaf ülkesi İngilte. Verilerde, Avustralya ikinci sırada yer alırken ABD üçüncü sırada.

Yunanistan'ı geride bıraktık

Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'ne göre, Türkiye, bir önceki çalışmaya kıyasla üç basamak birden yükseldi. 41. sırada yer alan Türkiye, Yunanistan'ı geride bıraktı.

100 ülkenin yer aldığı listede birincliği İngiltere kaptı. İngiltere'yi Avustralya ve ABD izliyor. İlk 11'deki ülkeler ‘Yüksek Derecede Şeffaf’ kategorisinde yer alırken ‘Yarı Şeffaf’ ülkeler grubu ise, 33’üncü sırada Çin'le başlıyor. 

 

Şeffaflıkta 3 basamak birden yükseldik

2016 yılındaki verilere göre 44. sırada yer alan Türkiye, bu yıl 3 basamak birden yükseldi. Yunanistan 43’üncü olurken, Hırvatistan 44’üncü sırada yer aldı. Türkiye'nin istikrarını koruması, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'i birkaç yıl...