28 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) şirket içi eğitimleri noktasında Uparazzi Kurucusu Hakan Erilkun ile arsa ve arazi eğitimi yapıldı.



Kuşadası Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Yörükoğlu Gayrimenkul eğitim salonunda gün boyu devam eden toplantıya GHO danışmanları ve brokerları yoğun ilgi gösterdi.

Arazi ve arsa satışının bilgi ve deneyim gerektirdiğini kaydeden Hakan Erilkun, bu tip satışlarda teknik detayların çok önemli olduğunu ifade ederek, müşterilerin doğru yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sunumunda arazi ve arsa satışına dair önemli ipuçları paylaşan Erilkun, yatırım yapmak isteyen müşterileri çok detaya boğmadan gerekli bilgileri vermek gerektiğine dikkati çekerek, "Müşterinin beklenti ve taleplerini anlamalı ve onunla aynı dili konuşarak hedefe ilerlemelisiniz. Bu sebeple bilgilerinizi güncel tutmalı, gerekli yasal ve teknik mevzuatlara da hakim olmalısınız. Arsa ve arazi satışı konut ve ticari alanlardan farklıdır. Bu işe hakim olan birisi doğru satışları yapabilir” diye konuştu.

Hakan Erilkun sunumunda, arsa ve arazi imar durumları, mülkiyet hakkı bakımından araziler, arazi türleri, devlet arazileri, oluşumuna göre araziler, ada, pafta, eğime göre araziler, parsel gibi pek çok konu başlığında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

EĞİTİMLERLE BİLGİLER GÜNCELLENİYOR

Şirket içi eğitimlerle günceli her zaman yakından takip ettiklerini ifade eden GHO Kurucusu Hasan Can Çalgır, 2024 senesinde de eğitimlere devam edeceklerini ifade etti.

GHO olarak yeni franchiselarla büyüdüklerini ifade eden Çalgır, “Ofislerimiz kendi bölgelerinde ve birbirleriyle temas halinde çalışıyor. Konut tarafında arazi, arsa ve ticari gayrimenkulde satışlara devam ediyoruz. GHO'nun yapılanmasıyla ilgili olarak biz ofis adedine değil de, niteliğe önem veriyoruz. Hem altyapısı hazır, hem de donanımlı ekiplere sahip ofislerle yolumuza devam ediyoruz. Aramıza yeni katılan ofisler de var. GHO bünyesinde hizmet veren Taş Ev Türkiye tarafında da çok iyiyiz. Taleplerde bir azalma yok, aksine tüm bölgelerden ilgi görüyoruz. 2024'te de hem GHO, hem de Taş Ev Türkiye markamızla ilerlemeye devam edeceğiz. Eğitimlerimiz ve diğer departmanlarla ilgili tüm planlamamızı da bitirdik. 1 Ocak tarihi itibariyle GHO'nun alt markaları olan Taş Ev Türkiye ve Adalılar Gayrimenkul ile olan tüm süreçlerimizi de programladık” diye konuştu.

KONUT FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Gayrimenkul sektöründe yaşanan ekonomik darboğazın, döviz kurları, seçim ve krediye ulaşma zorlukları gibi sebeplerle hissedildiğini vurgulayan GHO Kurucusu Hasan Can Çalgır sözlerini şöyle sürdürdü: “2024 yılında da aynı sıkıntıların devam etmesini bekliyoruz. Önümüzdeki Mart ayında yerel seçim olacak. Seçim sonrasında dövizin artması bekleniyor. Fiyatlarda da sürekli bir artış yaşanacak. İnşaat malzemelerindeki fiyat artışları ise devam ediyor. Konuta ihtiyaç duyan vatandaşların fiyatların düşmesi yönünde bir umudu vardı. Bu beklenti maalesef karşılıksız kalacak. Faizler son olarak yüzde 42,5'a çıktı. Bundan dolayı konut fiyatları da artmaya devam edecek."

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!


Geri Dön