06 / 05 / 2024

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...



Son dakika Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, GSS'li olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine yönelijk düzenleme 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Böylece prim borcu olan GSS'liler 2024'te de sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

 Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

PRİM BORCU OLANLAR DİKKAT! SÜRE UZATILDI!

Prim borcu olan vatandaşlar  Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine ilişkin düzenleme 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Böylece bu kapsamdaki kişiler, prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın devlet hastaneleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden önümüzdeki yıl da yararlanabilecek.

 Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

GSS PRİM BORCU NEDİR? 

Genel Sağlık Sigortasına (GSS), 1 Ocak 2012 tarihinde yapılan değişiklikle birlikte prim ödeme zorunluluğu getirildi. Genel Sağlık Sigortası'nda kapsam dışı kalanlar, çalışanlar ve çalışmayanlar olarak ikiye ayrılmakta.  Sigortalı çalışanların primlerini işveren ödediği için borç doğmaz ancak çalışmayanların kendi primlerini dışarıdan ödemeleri gerekiyor ve bu nedenle de her ay sigorta borcu çıkabiliyor.

Aylık gelirin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit edilir ancak gelir testi yaptırılmadığında her ay ilgili ayda geçerli olan asgari ücretin yüzde 3’ü tutarında GSS prim hesabına borç yazılır. Bu nedenle de GSS prim borcu birikir.

GSS borcunu zamanında ödemeyenlerden, SGK icra veya haciz yoluyla borcu talep edebilir. Eğer borcun yalnızca bir kısmı ödenirse sağlık hizmetlerinden faydalanılamaz.

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!

SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Geri Dön