28 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendiğini açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan deprem bölgesindeki sigarlıların prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendiğini duyurdu.

PRİM BORCU ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS'A ERTELENDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından deprem bölgesinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Bakan Işıkhan depremden etkilenen illerde vatandaşlara destekklerine devam ediyor. Bakan Işıkhan '' Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki iş yerleri ile primini kendi ödemekle yükümlü sigortalıların 6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile 2023 yılının tamamı ve 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarına ait prim borçlarının ödeme süresini 31 Mayıs 2024 tarihine erteliyoruz.

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs a ertelendi!

Ayrıca, bu il ve ilçelerde afet kapsamında yer alan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapabilmesine ve borçlarının ilk taksidini, başvuruyu takip eden ay sonuna kadar, diğer taksitlerini ise bu taksidi takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilmesine imkan sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs a ertelendi!

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK!

Depremden etkilenen illerde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in Islahiye/Nurdağı ilçelerinde bulunan özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için 12 bin 800 Türk Lirası ile 18 bin Türk Lirası arasında eğitim öğretim desteği verileceği kaydedildi.

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

Geri Dön