27 / 04 / 2024

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.



Japonya’da faliyetlerini hayata geçiren Türk İş İnsanı Murat Enşici’nin başkanlığını yaptığı Kader Birliği Derneği (GOEN), Çaycuma Belediyesi aracılığıyla, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde büyük hasar gören Hatay’a yardım elini bir kez daha uzatıyor. 

Daha önceleri Hatay’a bir tır dolusu yardım gönderen GOEN, bu kez, Çaycuma Belediyesinin şirketi ÇAYBEL tarafından Hatay Gazi Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesine inşa edilen konutlardan birinin finansmanını üstlenecek.

GOEN tarafından hayata geçirilecek olan konut projesi tamamlandıktan sonra üniversiteye bağışlanacak. ÇAYBEL, konutun üzerine GOEN tarafından yaptırılıp üniversiteye bağışlandığına ilişkin bir plaket asacak.

HATAY'A KONUT PROJESİ

Pusula Gazetesi'nde yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklamalarda yapan GOEN Başkanı Murat Enşici, “Japonya, pek çok afetin de yaşandığı bir deprem bölgesi. Başkanı olduğum dernek aracılığıyla depremde, selde zarar gören Japon bölgelerine yardımlarda bulunmuştuk. Şimdi onlar bizim yardımımıza koşuyor. Daha önce bir TIR dolusu malzeme gönderdiğimiz Hatay’a, şimdi de Çaycuma Belediyesi aracılığıyla bir
ad deprem konutu yaptırıp Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine bağışlayacağız" dedi.

Oğlunu ziyaret etmek için Japonya’ya giden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, burada bir dizi görüşmeler yapacak. Kantarcı, “Yapacağım ziyaret sırasında başta Japonya’daki büyükelçiliğimiz ve Japon yetkililerle temaslarda bulunacağım. Uzun senelerdir Japonya’da yaşayan Zonguldaklı hemşerimiz Murat Enşici kardeşimle temasa geçtim. Sağ olsun büyük bir şevkle ziyaretimi programladı.” diye ifade etti.

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

ZİYARET SONRASI, ÇAYCUMA’NIN JAPONYA İLE ÇOK DAHA İLERİ DÜZEYDE MÜNASEBETLERİ OLACAK

Kantarcı açıklamalarını, “Hem oğlumla hasret giderip hem de Çaycuma’mızın, Türkiye'nin faydasına olacak işbirlikleri geliştirmek için belediye başkanı, vali,  büyükelçimiz düzeyinde yetkililerle görüşeceğim. Murat kardeşim bu arada, başkanı olduğu GOEN aracılığıyla, Hatay’a yaptığımız deprem konutlarından birinin yapımını da üstlendi" şeklinde konuştu.

Kantarcı bu davranışı, hem de hazırladığı zengin program nedeniyle Murat Enşici'ye teşekkür ederek, "Öyle ümit ediyorum ki, bu ziyaret sonrası, Çaycuma’nın Japonya ile çok daha ileri düzeyde münasebetleri olacak.” diyerek tamamladı.

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!


Geri Dön