28 / 04 / 2024

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'deki TED Koleji'ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, 'kira yeterli değil' dedi!

Küçükçekmece'de TED Koleji'nin yer aldığı binanın sahibi Casper, halihazırda koleje verdiği mülkten aylık aldığı 1 milyon 107 bin TL'lik kiranın yükseltilmesini talep etti. İşte merak edilenler...



Son zamanlarda sık sık ev sahipleri ve kiracıları arasında yaşanan kira zammı tartışmaları, tahliye krizleri gündem oluyor. Bu kez özel TED Koleji ile teknoloji devi Casper kira artışı tartışmasıyla gündemde. 

İstanbul Küçükçekmece'de yer alan özel TED Koleji, 2014 senesinden bu güne Casper teknolojiye ait olan mülkte eğitim hizmeti sunuyor. 

Özellikle son 1 senedir kira yükselişlerinin gündeme gelmesiyle birlikte iki şirketin kira konusunda anlaşmazlık yaşadığı belirlendi. 

Küçükçekmece deki TED Koleji ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, kira yeterli değil dedi!

CASPER KİRA ARTIŞINI BEĞENMEDİ 

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Aylık Casper teknolojiye 1 milyon 107 bin Türk Lirası kira ödeyen TED Koleji, bu sene yenilenecek kontratta fiyat konusunda anlaşamadı.

Gündeme gelen iddialara göre, Casper teknoloji söz konusu kira miktarının düşük olduğunu TED Koleji'ne bildirdi ve kanuni sınırlamanın üzerinde zam yapmak istedi. Fakat TED Koleji bu artışı kabul etmeyerek yasaların gerektirdiği şekilde kira yükselişi yapacaklarını bildirdi.

KİRA TESPİT DAVASI AÇILDI

Taraflar arasında anlaşmaya varılamayınca, kira anlaşmazlığının çözülmesi amacıyla Casper durumu Sulh Hukuk Mahkemesine taşıdı. Şirket avukatları tarafından verilen dilekçede, TED Koleji'nin 2014 senesinden beridir kiracıları olduğu ancak bugüne kadar herhangi bir kira tespiti yapılmadığı ifade edildi.

Dilekçenin devamında söz konusu gayrimenkulün 6 hisseli olduğu ve alınan kiraların taraflar arasında eşit olarak paylaşıldığının altı çizildi. 

Küçükçekmece deki TED Koleji ne kira tespit davası: Mülk sahibi Casper, kira yeterli değil dedi!

"TEMA İSTANBUL" DETAYI 

Dilekçede özellikle söz konusu kurumun İstanbul'un değerli projelerinden olan 'Tema İstanbul' içinde bulunduğu, bu sebeple kolejin değerini de artırdığını fakat verilen kiranın yeterli miktarda olmadığının altı çizildi. 

Kiraya verilen alan içerisinde futbol, tenis ve 2 adet multi spor sahasının yer aldığı ifade edilen dilekçede mahkemenin tespitlerinin ardından söz konusu kiranın artırılması talebi gündeme getirildi.   

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

TOKİ Adapazarı Korucuk’taki 577 konutun teslim tarihi belli oldu!

Altın fiyatları rekor kırdı! Gram altın fırladı! Bugün altın fiyatları ne kadar? 27 Kasım 2023 canlı altın fiyatları

 


Geri Dön