28 / 04 / 2024

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...



Gayrimenkul alımı ya da yatırım karşılığı yabancılara ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler yapılması bekleniyor. 

Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, hem ülke ekonomisinin hem de yabancılarla ilgili sorunların geldiği noktada yabancı yatırımcılara ilişkin yeni düzenlemelere ihtiyaç  olduğuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Emrullah Yedikardeş, yaptığı son dakika açıklamasında ülkeye nitelikli yabancı yatırımcıyı çekecek ve ticari yatırımların önünü açmasını sağlayacak 3 kritik adım gerektiğine dikkat çekti. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

İKAMET İZNİ VE VATANDAŞLIK İÇİN GAYRİMENKUL ALIM TUTARI YÜKSELTİLMELİ 

Bu adımları ikamet izni için yatırım miktarının en az bin 200 bin dolara çıkartılması, vatandaşlık için gayrimenkul yatırımının en az 750 bin dolara yükseltilmesi ve vatandaşlık vermeden yatırımcılara 300 bin dolarlık yatırım karşılığında Golden Visa verilmesi şeklinde sıralayan Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bu yöndeki düzenlemelerin toplumda yabancılara vatandaşlık gibi konulardaki sorunu azaltırken, ülke ekonomisine katkı sağlayacağını hem de yurtdışından gelen sermayenin daha doğru yönlendirilmesini sağlayacağının da altını çizdi. 

Yedikardeş, Limitlerin yeniden düzenlenmesi ile ekonomik yönden daha nitelikli yabancı yatırımcıların gelebileceğine dikkat çekti ve "Ticari amaçla gelen yatırımların önünün açılması yararlı olur" diye konuştu. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

VATANDAŞLIK VERİLMEDEN DE PASAPORT VERİLEBİLİR 

Emrullah Yedikardeş, Yabancılara Türk vatandaşlığı vermeden de Türk pasaportunu kullanma hakkı sunulabileceğinin altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında, dünnyada da geçerli olan bir uygulama olan Golden Visa yani Altın Vize uygulamasını işaret eden Yedikardeş, "Yatırım karşılığı golden visa pasaportu verilerek yatırımcının yurtdışına seyahat edebilmesine imkan sunuluyor. Ülkesinden, yerinden edilmiş insanlar bulunuyor. Ülkelerine geri dönemiyorlar. Vatandaşlık verilmesi şart değil, golden visa ile bu insanların hem Türkiye’ye yatırım yapması sağlanır, hem de vize kolaylığı sunulur, bu şekilde Türk pasaportunun imkanlarından faydalanılabilir" ifadelerine yer verdi. 

Yedikardeş, tüm bu düzenlemeler sayesinde de Türkiye’de iş yapan ve devamlı irtibatta kalan yatırımcı ve girişimcilerin önünün açılabileceğini söyledi. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Diğer taraftan resmi rakamlara göre yabancılara gayrimenkul satışlarında gerileme söz konusu.  Eylül ayında yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42,0 azalarak 2 bin 930 olduğunu aktaran Emrullah Yedikardeş, "Eylül'de ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,9’da oldu. Hala geçerli yasal düzenlemelere göre, Türkiye’de yabancıların gayrimenkul yoluyla oturum izni edinmek için daire, villa, dubleks veya tripleks konut almaları gerekir" bilgilerini verdi. 

Ydikardeş, büyükşehirlerde alınan taşınmazların değerinin en az 75 bin dolar olması gerektiğini vurguladı. Küçük şehirlerde ise en az 50 bin dolar konut yatırımı şartı arandığını dile getiren Yedikardeş, "Konut Ev kiralayarak oturma izni alma prosedürü Nisan 2022'de kaldırıldı" şeklinde konuştu. 

Yabancılar,

  • 500.000 Dolar ve üzeri değerde yatırım yapmak.
  • 400.000 Dolar ve üzeri değerde bir gayrimenkul alıp 3 yıl satmamak.
  • İş kurup en az 50 Türkiye vatandaşını istihdam etmek.

Şartlardan bir veya birkaçını sağlaması halinde süresiz oturum izni ya da vatandaşlık hakkını elde eder.

Altın fiyatları rekor kırdı! Gram altın fırladı! Bugün altın fiyatları ne kadar? 27 Kasım 2023 canlı altın fiyatları

Beypazarı Belediyesi'nden başkentte satılık arsa!

Kiralar uçtu, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

 


Geri Dön