28 / 04 / 2024

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 



İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Akgün, hükümetin konuta teşvik amaçlı destek vereceğini ve konut kredi faizlerini düşüreceklerini beklediğini belirtti.

Bu nedenle 2024'ün ikinci yarısında emlak sektörünün hareketleneceğini kaydeden Akgün, “Cebinde parası olan vatandaşların mutlaka ama mutlaka gayrimenkule yatırım yapsın” tavsiyesinde bulundu.

Gözlem Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut sorununun aynı zamanda bir beka sorununa dönüştüğünü söyleyen Akgün, “İnsanlar barınmak için ya konut almaya ya da daire kiralamaya ekonomik gelirleri yeterli olmadığından -büyükşehirlerde konutların kirası 15-20 bin TL- çadır bile kurmayı düşünen, ailesinin yanına geri dönen, köyüne geri dönenler var. Şehirden köye, tersine göç başlamıştır. İnsanlar çalıştığı yerde yaşamak zorunda olduğundan iki üç kişi tek bir konut kiralayıp beraber yaşamaya başlamıştır.” diye konuştu.

Türkiye’de inşaat maliyetlerinin yüksek olması, hükümetin de kentsel dönüşüm için destek vermemesi sebebiyle İzmir’de konut üretimi yapılamadığına vurgu yapan Akgün, müteahhitlerin bile ellerindeki projeleri bitiremediklerini söyledi.

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

2024 YILINDA KONUT PİYASASI HAREKETLENECEK

2024 yılının ilk yarısına kadar konuttaki durağanlığın devam edeceğini kaydeden Akgün, “Ama insanlar çaresiz barınma ihtiyacını karşılayacağı için eldeki tüm imkanlarını devreye sokarak, bankadan kredi takviyesi yapıp ev satın alacaklar. Sonuç olarak 2024’ün ikinci altı ayından sonra emlak sektöründe bir hareketlilik bekliyoruz" dedi.

Kredi destek kampanyaların yapılacağı öngörüsünde bulunan Akgün, hükümetin de çaresizce ülke ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörüne bir can suyu vermek ve 256 tane ana sektör 2 bin 500 tane yan sektörü faaliyete geçirmek çaresizliğiyle teşvik amaçlı konut kredi faizlerini düşürecekler, sübvanse edecekler ve destekleyeceklerini kaydetti.

Bu gelişmelerin inşaat sektörünü 2024 yılının ikinci yarısında hareketlendirmeye başlayacağını kaydeden Akgün, "Önümüzdeki altı ay içerisinde yeni konut fiyatları artmaya devam edecektir. Eski konutlarda ise yaşına, katına, tipine, metrajına göre 700 bin TL ile 2 bin 500 milyon TL arasında isterse vatandaş konuta yatırım yapar. Cebinde parası olan insanların mutlaka ama mutlaka 500 kilometre uzakta da olsa gayrimenkule yatırım yapmasını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

O ilde 42 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satılıyor! Arsa almak isteyenler dikkat!

TOKİ'den Çatalca'ya 648 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!


Geri Dön