28 / 04 / 2024

SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

SGK, yapılandırma ödemeleri konusunda son dakika duyurusu yaptı. SGK’dan yapılan duyuruda borç yapılandırma kapsamında son ödeme tarihi paylaşıldı. Peki, SGK prim borcu için son ödeme tarihi ne zaman? İşte detaylar...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen kişiler için yapılandırma ödemelerinin ilk ve 2’nci taksit tutarlarının ödenmesi gereken son hafta, büyük bir önem taşıyor. SGK yapılandırma ödemeleri 2023 yılı için belirli tarihlerde yapılacak. Peki, 2023 SGK prim borcu için son ödeme tarihi ne zaman? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

SGK prim borcu yapılandırma müracaatları haziran ayında sona erdi. Müracaatlar, SGK İl Müdürlüğü / Sosyal Güvenlik Merkezinden ve e-Devlet sistemi üzerinden de yapıldı. Yapılandırma doğrultusunda müracaatlarını yapan vatandaşlar son ödeme tarihini merak ediyor.

 SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

SGK BORÇ YAPILANDIRMA SON ÖDEME TARİHİ

ahaber.com'un haberine göre, SGK, konu ile ilgili olarak yaptığı duyuruyla prim borcu yapılandırma son ödeme tarihini paylaştı. Bu kapsamda, yapılandırılan SGK prim borcunun peşin ya da ilk ve 2’nci taksit ödemesi için son tarihin 31 Temmuz 2023 olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra, SGK, ödemelerini halen yapmayan vatandaşların bir an önce yapmaları konusunda uyarı yaptı.

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Söz konusu ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması vasıtasıyla elektronik ortamda gerçekleştirilmesi olanağı bulunuyor.

Yapılandırılan SGK prim borçları, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet yürüten bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve bunun yanı sıra, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebilecek.

 SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

SGK RAPOR PARASI NEREDEN ALINIR?

Öte yandan, vatandaşların merak ettiği konulardan biri de SGK rapor parasının nereden alınabileceği oldu. Rapor parasını almak için birden fazla yöntem bulunurken, en fazla kullanılan yöntemlerden biri, PTT vasıtasıyla ödemeleri almak olduğu belirtildi. Diğer bir yöntem ise banka üzerinden ve aynı zamanda, e-Devlet’ten de banka veya IBAN bilgilerinin girilmesiyle rapor parasının alınabileceği aktarıldı.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’lilere müjde! 2024 Ocak zammının ilk ipuçları geldi! Acil bakın!  

Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar?

Dolar, euro ve sterlinde hafta sonu hareketliliği! İşte son dakika döviz fiyatları...


Geri Dön