30 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yeni evreye girdi!

Gayrimenkul sektörü yeni evreye girdi!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi ve faiz indirimleri sayesinde gayrimenkul sektörünün iyileşme evresine girdiğini belirterek, "Gayrimenkulde başlayan hareketliliğin ilerleyen günlerde artacağını düşünüyoruz." dedi.



Kalyon Grup şirketlerinden Kalyon Gayrimenkul Yatırım tarafından Üsküdar'da 1,2 milyar liralık değerle hayata geçirilen markalı konut projesi Nevbahar Üsküdar'ın lansmanı bugün Shangri La Bosphorus'ta gerçekleştirildi. 

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kalyoncu, ekonomide öncü göstergelerde iyileşmenin başladığını, bu gelişmelerin her geçen ay daha iyi olacağını, ekonomik göstergelerin 2019 yılının sonuna doğru çok daha güzel noktalara gideceğini belirtti.

Ağustos ayı başında kamu bankaları öncülüğünde başlayan konut kredisi faiz indirimleri ile ilgili de açıklama yapan Kalyoncu, "Ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi ve faiz indirimleri sayesinde gayrimenkul sektörü iyileşme evresine girdi. Gayrimenkulde başlayan hareketliliğin ilerleyen günlerde artacağını ve çok iyi noktalara geleceğini düşünüyoruz." dedi.

Satış ofislerindeki hareketliliğin 2 kat arttığını, bekleyen alımların harekete geçtiğini ifade eden Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün bundan sonra bir dönüşüm geçireceğini, buna, "Gayrimenkul 2.0" denilebileceğini kaydetti.

Grubun konutla ilgili diğer alanlardaki yetkinliklerinin kendilerine yeni süreçte başarı getireceğini dile getiren Mehmet Kalyoncu, halihazırda bulunan, piyasadan kopmayan şirketlerin yeni süreçte var olacağını, kendilerinin de bu süreçte güçlü bir şekilde sektörde bulunacağını söyledi

Mehmet Kalyoncu, temelleri 1974'te atılan Kalyon Holding'in bugüne kadar imza attığı sayısız projeyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade ederek, şu şekilde devam etti:

"Son dönemlerde Türkiye'nin vizyon projeleri olarak adlandırılan çok sayıda mega yapıda imzası bulunan bir grup olarak, özellikle altyapı ve üst yapı inşaatında elde ettiğimiz deneyimi şimdi de gayrimenkul sektörüne taşıyoruz. 45 yıllık tecrübemizle, gayrimenkul geliştiriciliği alanında da fark oluşturmayı amaçlıyor, hem proje geliştirdiğimiz bölgelere hem de sektöre katkı vermeyi hedefliyoruz."

Kalyoncu, gayrimenkul geliştirirken kendilerine yol gösteren ve Kalyon Gayrimenkul Yatırım markasının özünü oluşturan yaklaşımları bulunduğunu, bunun 3T (teknoloji, tabiat ve tasarım) olduğunu dile getirdi.

 "Gayrimenkul sektörü yeni evreye girdi"

Mehmet Kalyoncu, sektör genelinde lansman toplantıları ve satışların projelerde inşaat çalışmaları başlamadan önce yapıldığını dile getirerek, "Biz ise bugün burada kaba inşaatı tamamlamış, bitmek üzere olan bir proje için bir araya geldik. Türkiye ekonomisinin itici güçleri arasında yer alan gayrimenkul sektörü, dönüşüm geçirerek yeni bir evreye girdi." diye konuştu.

Değişen dinamiklerin yakından takip edilmesi ve müşteri beklentilerinin doğru analiz edilmesinin önemiyle ilgili de açıklamalar yapan Kalyoncu, şehirle bağlantısı zayıf, aile hayatından uzak, deneyim ve tasarım sürecine gereken değer verilmeden, "nasıl olsa satar" diyerek geliştirilen projeler döneminin artık geride kaldığını belirtti.

Kalyoncu, finansal gücü yüksek, vizyon sahibi, kaliteden ödün vermeyen, insan ve aile hayatına dokunan şirket ve projelerin öne çıktığı bir dönemin başladığını söyledi.

Üsküdar'ın kolay ulaşılabilirliği, merkezi konumu, tarihsel ve kültürel özellikleri, "eşsiz" manzarası ve Kız Kulesi'ne değinen Kalyoncu, Nevbahar ve Nevçarşı projeleri gibi sahile 700 metre yakınlıkta başka bir proje bulunmadığını vurguladı.

Yeni projeler Boğaz hattında 

Yeni projeleri olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Kalyoncu, Boğaz hattının kendileri için önemli olduğunu, Boğaz hattına yakın yerlerde butik projelere devam edeceklerini söyledi.

Kalyoncu, projenin toplam değerinin 1,2 milyar lira olduğunu belirterek, örnek dairelerin gezilebilecek seviyeye geldiğini, projenin Türkiye'de bir benzerinin bulunmadığını, herkesin beğenisini kazanabilecek daireleri hayata geçireceklerini düşündüklerini söyledi.

 

Nevbahar Üsküdar'ın lansmanı yapıldı!

 


Geri Dön