Sektörel

Gayrimenkul sektöründe güven azaldı, fiyatlarda artış bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 1. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Doların yükseliş trendi gayrimenkul sektörü profesyonellerini tedirgin ediyor.

 Çeyrek dönemlik olarak yaklaşık 10.000 kişiden oluşan, Türkiye'de  gayrimenkul sektöründe rol alan oyuncuları kapsayan bir örneklem grubunun görüşleri ile oluşturulan REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 1. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı.


Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe rol alan profesyonellerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmeyi amaçlayan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre %5 azalışla 93.4 (Kısmen Kötümser) olarak ölçülmüştür. Dolar kurundaki sert yükselişin ardından 2.50 bandının altına düşürülememesi sektör profesyonellerinin güvenini düşürdüğü kaydedilmiştir. İçinde bulunulan ekonomik ortam önümüzdeki üç aylık süreçte, sektördeki satış ve kiralama hacmine olumsuz etki yapacağı beklenmektedir.


http://www.reidin.com/blog/tr/802-reidin-gayrimenkul-sektr-gven-endeksi-ve-rei.html