04 / 10 / 2024

Gayrimenkul sektöründe ikinci el konutlar S.O.S veriyor!

Gayrimenkul sektöründe ikinci el konutlar S.O.S veriyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu oldu yaptığı açıklamada Konut kredisi faizlerinin yüksekliği piyasada durgunluğa sebep olduğunu belirterek, 34 senedir bu işi yaptığını ama piyasada böyle bir kriz görmediğini söyledi.




‎İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada son günlerde sık sık gündeme gelen emlak sektöründe 2. el konutların S.O.S verdiğini kaydeden Güleroğlu; “"2. elde inanılmaz bir durağanlık yaşıyoruz. 2. el konutlar için hayata geçirilecek konut kredi faizleri ile ilgili çalışma yapılmalı. Yastık altına gidecek olan paranın buraya çıkması gerekiyor” dedi.

BÖYLE KRİZ GÖRMEDİM

Son Mühür'den Ayşegül Koç imzalı habere göre son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut satışlarına değinen Mesut Güleroğlu, “Konut fiyatları şu an içinstabil. Yaklaşık olarak 6-7 aydan beri artış gösteren bir konut fiyatı yok. Bu çok büyük bir avantaj da yaratıyor. Fakat konut alabilecek kişiler de kredi kullanamıyor. Ya kredinin yüzde 20’lik kısmını veriyorlar ya da az kredi alabildiği için konut alamıyor. Konut kredi faiz oranları yüksek olduğu için de otomatikman piyasada bir durgunluk başladı. Ben 34 yıldır r bu işi yapıyorum. Daha önce de krizler gördüm fakat böyle bir kriz görmedim. Hep bir müdahale var” diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe ikinci el konutlar S.O.S veriyor!

2. EL KONUTLAR S.O.S VERİYOR


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konut açığı olduğuna da değinen Mesut Güleroğlu; “Mevcut yeni binalar yok. 2. el satışlar yok. Konut satamayan müteahhitler şu anda bekliyor. Üretilemeyen konutlar da var, nüfus sürekli artıyor. Konut açığı da var. Söz konusu bu konut açığı da otomatikman kira fiyatlarına yansıyan bir durum meydana getiriyor. Bunu da BİZ ilerideki günlerde mutlaka göreceğiz. Gayrimenkul sektöründe S.O.S veren bir durum da 2. el konutlar. 2. el konutlar için hayata geçirilecek konut kredi faizleri ile ilgili çalışma yapılmalı. Yastık altına gidecek olan paranın buraya çıkması gerekli” dedi.

KONUT ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI? 


Yaptığı açıklamada şuan konut almak için doğru zaman olduğunu söyleyen Güleroğlu; “Konut fiyatlarının yapacağı dip şuan yaşadığımız kadar. Konut fiyatları şuan stabil. 2.  el konutlarda inanılmaz bir durağanlık da var. Bu yeni yapılacak yapılara da yansıyor. Seferihisar, Urla, Çeşme, Foça gibi ilçelerde hareketlilik var. Çünkü yaz dönemi geldi. Son günlerde gündemden düşmeyen konut faizleri bir süre sonra aşağıya doğru inmeye başladığında insanlar konut almak isteyeceği için fiyatlar otomatikman yükselecek. Emlak sektörü yatırım aracı olmaktan hiçbir zaman dışarı çıkmaz. Kira bedelleriüzerine pek bir şey diyemiyorum. Çünkü şu an bir konut açığımız var. Konut fiyatları ise şuanda biraz daha stabil gitmeyi sürdürür. Bunu çok yakın takip etmelerini istiyorum. Özellikle borsa şuan için inanılmaz yükseliyor. Bir süre sonra oradan da çıkışlar başlar. Borsadan dönen para konutta yer bulacak. Yaşanan bu durum da fiyatların yeniden yükselmesine sebep olacaktır” dedi.
 

O ilimizde yaşayanlara su faturası müjdesi geldi! Yüzde 50 indirim yapılacak anne babaya söyleyin

Aile Bakanlığı'ndan 1500 TL açıklaması! Son ödeme tarihi verildi güle güle bitti artık

Elinde 1 doları olan bile sakın bozdurmasın! Doların 44 TL'ye fırlayacağı kesin tarihi verdiler


Geri Dön