16 / 05 / 2024

Gayrimenkul uzmanı: 100 metrekare evin maliyeti 1.7 milyon! Fiyatları arsa ve müteahhit karı belirliyor

Gayrimenkul uzmanı: 100 metrekare evin maliyeti 1.7 milyon! Fiyatları arsa ve müteahhit karı belirliyor

​​​​​​​Ev sahibi olmak birçok kişi için artık hayal bile olmaktan çıktı. Artan maliyetler gerekçe gösterilerek fiyatlar yükselirken, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, asıl faktörün başka olduğunu söyledi. Gültekin “1.7 milyon TL’nin altındaki evleri kesinlikle alın” dedi.



Sürekli artan ev maliyetleri ve kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle ev sahibi olmak vatandaş için hayal bile olmaktan çıktı. Ev fiyatlarındaki yükseliş son dönemde hız kesse de, artan maliyetler nedeniyle fiyatlar yatay seyirde devam ediyor. Artan fiyatlardan bazı müteahhitler de şikayetçi. İnşaat malzemesi fiyatları nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini belirten müteahhitler geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nu göreve çağırdı.

İnşaat sektöründe bu gelişmeler Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin  https://twitter.com/muratguItekin X sosyal medya hesabından yaptığı 2+1 dairenin maliyetini paylaşarak,konut fiyatlarında en önemli belirleyici faktörün arsa payı ve müteahhit kârı olduğunu belirtti. Gültekin paylaşımında şunları söyledi:

2+1 100 m2 (ortalama kalite) konut maliyeti anahtar teslim bugünkü şartlarda 1.7 milyon ₺.

Arsa payı, otopark, peyzaj , sosyal donatılar ve müteahhit kârı hariç. Fiyatlarda en önemli belirleyici faktör arsa payının değeri ve müteahhit kârıdır.

Tüm Türkiye’de 1.7 milyon ₺ altında olan 0-5 yaş grubundaki konutlar şu an kesinlikle alınmalıdır.

TAKİPÇİLERİ BU RAKAMLAR İÇİN NE DEDİ?

Eylül 2021'de İstanbul'da konut metrekare fiyatı 15 gram altına denkti! Şu an 22,4 gram altın oldu!

Karavan ve tiny houselara talep giderek artıyor!

The One Güneşli lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje!

 


Geri Dön