27 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.



Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, 2024 vizyonlarının, gayrimenkul yatırım fonları aracılığıyla piyasayı demokratikleştirmek ve böylelikle de yatırım eşitliğini sağlamak üzerine kurulu olduğunu dile getirerek "Söz konusu bu strateji, sosyal refahın artırılmasına katkı sağlarken, herkesin gayrimenkul yatırımı yapabilmesine de imkan tanıyor. Bunların da yaygınlaşmasıyla 2024 yılının 2. yarısına doğru sektörde bir hareketlilik bekliyoruz." diye konuştu.

Şirketin projeleri ile ilgili detayların ve sektöre ilişkin gelişmelerin paylaşıldığı etkinlik İstanbul'da yapıldı.

Etkinlikte önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, 2023 yılının sektör açısından zorlu geçtiğini dile getirerek, enflasyonla maliyetlerin yükselmesi ve talepteki daralmayla zorlu bir sene geçirildiğini kaydetti.

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan açıklamasında "2024 yılında beklentilerimiz daha farklı. Şu anda başkent Ankara'da proje geliştiriyoruz. Ankara'nın bir dönüşüm bölgesi olan İskitler'de Metafor  Ankara  projemizi teslim aşamasına zor şartlara rağmen getirmiş olduk. Bu sene proje geliştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Açıklamasında alım gücündeki düşüşün finansman araçlarını cazip kılmadığını dile getiren View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, şöyle konuştu: "Taleplerin fiyat artışlarından dolayı azalması proje geliştirilmesine, arzın artırılmasına da engel oluyor. Arzda yaşanan bir problem, sektörde fiyatların yükselmesine neden oluyor. 2024 yılının 2. yarısında iç piyasada bir hareketlilik oluşacağına inanıyoruz. Sermaye piyasası araçlarını da önemsiyoruz. Bir karma yaşam projesi olan Metafor Ankara, ofis, rezidans ve alışveriş merkezini bir arada bulunduruyor. Alışveriş merkezimizde proje tamamlandıktan sonra yatırımcı olarak kalmayı sürdüreceğiz.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

AVM'yi de gayrimenkul yatırım fonuna dönüştürdük. Gayrimenkul yatırım fonları önümüzdeki süreçlerde daha fazla gündemde olacak. 2024 yılında gayrimenkul yatırım fonları kullanarak sektördeki yenilikleri hızlandırmayı planlıyoruz. Bu, gayrimenkul yatırımlarını daha adil ve erişilebilir duruma getirecek, böylelikle daha geniş bir yatırımcı kitlesinin sektöre katılımını sağlayacak. Söz konusu bu fonları küçük tasarruflarla büyük kazançların elde edilebileceği bir yatırım aracı şeklinde görüyoruz. View Yapı'nın 2024 vizyonu, gayrimenkul yatırım fonları aracılığıyla piyasayı demokratikleştirmek ve böylelikle yatırım eşitliğini sağlamak üzerine kurulu. Bu strateji, sosyal refahın artırılmasına katkı sağlarken, herkesin gayrimenkul yatırımı yapabilmesine de olanak tanıyor. Bunların da yaygınlaşmasıyla beraber 2024 yılının ikinci yarısına doğru sektörde bir hareketlilik bekliyoruz."

BÜYÜME ODAKLI OLARAK İLERLİYORUZ

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan açıklamasında 2023 yılı içerisinde zaman zaman gerileme de gözlemlediklerine fakat ortalama yüzde 5 seviyelerinde büyümenin de görüldüğü aylar olduğunu söyledi.

Özellikle talep noktasındaki rakamların çarpıcı olduğunu, istatistiklerde geçen aylarda son 8 senenin en düşük rakamlarının görüldüğünü dile getiren View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran  Bozdoğan, "Talebin fiyat artışları nedeniyle gerilemesi, konut arzının artışlarına da etki ediyor. Yatırımcı ihtiyaç halinde olmuş olsa dahi mevcut tasarruflarıyla ulaşabileceği yeni bir gayrimenkul edinimi mümkün olmadığı zaman bu arzı da etkiliyor." dedi.

Açıklamasında uzun ve orta vadeli hedeflerinin büyüme odaklı olduğunu dile getiren Bozdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Önemsediğimiz bir başka konut globalde de sektörün büyüme odaklı sürmesi ve yalnızca iç piyasa değil, dış piyasa olarak da değerlendirdiğimiz zaman bu değerin içerisinde yer almamız gerektiğine inanıyoruz. Uzun ve orta vadeli hedeflerimizle biz de büyüme odaklı bir strateji izliyoruz. Metafor Ankara 3 senedir süren bir projemiz. Şu anda belli alanlarında teslim aşamasına geldik, 2024 içerisinde tamamı teslim edilecek. Daha sonra hem alışveriş merkezimiz hem de ofis ve rezidanslarımızda yaşam başlamış olacak. Bunlarla alakalı kiralama süreçleri sürüyor. Piyasanın gerilediği dönemlerde satışlarımızı da ciddi oranda artırdık. Doğru zamanda doğru kampanyalarla talebi artıracak çalışmalar gerçekleştirmemiz bize başarı getirdi."

Emekli promosyonuna 2024 zammı geldi! Bankalar peş peşe açıkladı, resmen 15 bin TL oldu!

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!


Geri Dön