04 / 05 / 2024

Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğun alım için bir fırsat olduğunu belirten Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, nakit sıkıntısı nedeniyle pazarlık yapma şansının yüksek olduğunu söyledi. Turan yatırımcılar için tam bir fırsat dönemi olduğuna dikkat çekti.



Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğun konut ve arsa yatırımları için avantaja çevrilecek bir dönem olduğunu belirterek, fiyatların aşağı yönde hareketiyle cazip alım fırsatlarının doğduğunu söyledi.

Piyasa koşullarında pazarlık şansının arttığını ifade eden Turan şunları söyledi: “Geçen yıllarda 10 birim fiyatlı bir konuta veya arsaya 9 birim teklif  edildiğinde reddedilirken, şimdilerde 10 birim fiyatlı mülk için teklif edilen 7 birim bile kabul görebiliyor. Nakte ihtiyacı olan veya gayrimenkulünü bir an önce paraya dönüştürmek isteyen mülk sahipleri satış rakamının altındaki teklifleri kabul edebiliyor”  

MİLYON DOLARLIK MÜLKLERDE ALIM BAŞLADI

Kredilere erişimde yaşanan sıkıntı nedeniyle nakit paraya ulaşımın zorlaştığı bir dönem yaşandığını kaydeden Arzu Turan, yerli yatırımcıların yeniden konut ve arsa almaya başladığını ifade etti. İstanbul özelinde 10 milyon TL’ye kadar olan konutların ihtiyaç doğrultusunda satışının devam ettiğini kaydeden Turan, son dönemde birkaç milyon dolarlık arsa, gayrimenkul hatta kafe-restoran alımlarının yeniden başladığın belirtti.

 Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER HAREKETE GEÇTİ

Beklemede olan şirketlerin yeniden harekete geçtiğini anlatan Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan şunları söyledi: “Fabrika sahalarına, enerji sistemlerine yatırım yapan firmalar veya lojistik alana ihtiyaç duyan şirketler büyük arsa alımları gerçekleştiriyor. İstanbul dışındaki organize sanayi bölgeleri hareketlenmiş durumda. Bu tür dönemlerde yatırım yaparak ayakta kalmayı düşünen ve krizi fırsata çevirmek isteyen çok şirket görüyoruz. Son dönemde kafe-restoran benzeri gıda üzerine iş yapmak için yer arayan yatırımcılarla da sıkça karşılaşıyoruz.”

DAHA ÇOK DÜŞMESİNİ BEKLEMEYİN

Piyasada şu anda alırken kar edilecek çok fazla fırsat olduğuna dikkat çeken Arzu Turan, “Bir malı satın alırken kazanacağınız bir dönem yaşıyoruz. Fiyatların daha çok düşmesini bekleyenler ellerindeki fırsattan da olabilirler. Mülkünü satıp başka bir mülk alacak olanlar satmak için de almak için de beklemesinler. Satacakları yerin fiyatının artmasını beklerken alacakları yerin fiyatının da yükseleceğini unutmasınlar. Kiracı sorunlarıyla uğraşmak istemeyenlerin bu dönemde satışa yöneldiğini görüyoruz. Bir iki yıl önce yabancıya kiralama çok cazipken şimdilerde bu konuda da gerileme yaşanıyor. Dolayısıyla satışa çıkan konut sayısında artış fiyatlarda düşüş görülüyor.

2-3 AYDA BİR YILLIK KİRAYI ALMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Kira artışlarında da yavaşlama görüldüğünü belirten Turan sözlerini şöyme tamamladı: “Mülk sahipleri artık her kiralamada mutlaka tahliye taahhütnamesi istiyor. Ayrıca kısa süreli kiralamalarla ilgili getirilen yeni yasa sahil bölgelerindeki yazlık fiyatlarında gerilemelere neden oldu. Yatırımcılar açısından da yazlık bölgelerde ev alıp, 2-3 ay kiraya verip bütün yılın kirasına karşılık gelen bir kazanç elde etme dönemi sona ermiş durumda.

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

 

 


Geri Dön