27 / 04 / 2024

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 



Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. Bu bölgelerde 150 bin dolardan başlayan maliyetlerle vatandaşlık ve oturum izni alınabiliyor.

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ

Yatırımcıların yurtdışında konut alma taleplerinde hızlı bir artış gözlemleniyor. Döviz bazlı kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve vizesiz serbest dolaşım hakkı gibi avantajlar, yatırımcıları yabancı ülkelerde gayrimenkul alımlarına yönlendiriyor.

Özellikle Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları, bu trendde öne çıkan lokasyonlar olarak dikkat çekiyor. Gayrimenkul yatırımlarında kira bazlı gelir elde etme fırsatı ve vatandaşlık ile oturum izni gibi imkanlar sunan söz konusu yerler, Türk vatandaşlarının da ilgisini çekmeye başladı. Bu bölgelerde 150 bin dolardan başlayan giderlerle vatandaşlık ve oturum izni alınabiliyor.

Türk yatırımcıların yurtdışına olan ilgisinin arttığını ve benzer bir trendin dünya genelinde de gözlendiğini belirten Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, "Bazı yatırımcılar için gayrimenkul yatırımı, bazıları için vatandaşlık ve oturma izni, vizesiz serbest dolaşım hakkı gibi faktörler önemli olsa da, genel yönelim yurtdışında yatırım yapma yönünde. Bu eğilim, konut sektöründe küresel talebi artırarak önemli bir ivme kazandırıyor " dedi.

Birçok ülke, vatandaşlık programları aracılığıyla yatırımcılara ve birinci derece akrabalarına ikinci bir pasaport alma imkanı sunuyor. Programlar genellikle ulusal fonlara hibe yapma veya gayrimenkul yatırımı gibi seçeneklerle gerçekleştiriliyor.

Özellikle Karayip Adaları gibi bölgelerde 150 bin dolardan başlayan maliyetlerle vatandaşlık alınabiliyor.  Ayrıca, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerin ‘Golden Visa’ programları da popüler. Yunanistan ‘Golden Visa’ programı, 250 bin euroluk gayrimenkul yatırımı ile 5 yıl geçerli oturma izni sağlarken, Portekiz ‘Golden Visa’ programı kültürel miras projelerine 250 bin euro hibe veya 500 bin euro fon yatırımı seçenekleri sunuyor.

Programlardan yararlananlar, gayrimenkul yatırımlarından euro bazlı kira elde edebilirken aynı zamanda AB ülkelerinde ticaret yapma ve çalışma hakkına da sahip olabiliyor. Bu avantajlar, Yunanistan, Karayip Adaları ve Portekiz gibi lokasyonları öne çıkarıyor.

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

EDİRNE’DEN KARS’A YATIRIMCILAR İLGİ GÖSTERİYOR

Karayip Adaları'nın hızlı bir şekilde vatandaşlık ve pasaport hakkı sağlayan programlar sunduğunu ve Yunanistan ile Portekiz gibi ülkelerin 'Golden Visa' programlarının da ilgi gördüğünü vurgulayan Teuta Narazan, Türkiye'nin birçok ilinden yatırımcıların olduğunu söyledi.

İzmir ve Ankara'da yapılan seminerlerde bu konuya dikkat çektiklerini belirten Narazan, "Edirne'den Kars'a, Rize'den Antalya'ya kadar yatırımcılarımız var. Türk vatandaşlığına sahip yabancı uyruklu yatırımcılar da bu programlara artan bir ilgi göstermeye başladı. Özellikle İranlı, Azeri ve Rus vatandaşlarının yoğun ilgisi oluyor" dedi. 

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

Geri Dön