Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!
Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkeye yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını amaçlayan 'altın vize' için gerekli olan minimum tutarın 800 bin euro'ya çıkabileceğini aktardı.
ALTIN VİZEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR!
Gazeteduvarda yer alan habere göre; Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede 250 bin euro yani yaklaşık 8,2 milyon lira değerindeki mülk karşılığında yabancı kişilere 5 yıllık yenilenebilir oturma izni verilmesini amaçlayan 'altın vize' uygulamasında değişikliğe gidileceğini resmen duyurdu.
YATIRIM TUTARINDA SINIR 800 BİN EURO!
2014 yılında uygulamaya giren 'altın vize'de yapılması planlanan değişiklikle birlikte, taşınmazlara yönelik talebin yüksek olduğu şehir ve adalarda yabancılarda aranacak minimum yatırım miktarı 800 bin euro olacak.
Geçen sene de başkent Atina ile en büyük ikinci kent olan Selanik'in bazı mahallelerinde ve Mykonos ile Santorini adalarında bu limit 500 bin euro'ya çıkarılmıştı. 9 Şubat Cuma günü parlamentoda konuşma yapan Yeni Demokrasi (YD) lideri ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hükümetin bu meblağı bazı bölgelerde biraz daha yükseltmeyi amaçlandığını açıkladı. Miçotakis, bunların hangi bölgeler olduğu hakkında henüz detaylı bilgi vermedi.
Miçotakis konuyla ilgili olarak, "Bunu Maliye Bakanı ile görüşüyoruz; çok yakın zamanda bir duyuru yapabileceğimize de inanıyorum: Altın vize yatırımlarındaki eşikte ciddi bir artış daha yapmayı değerlendiriyoruz" dedi. Başbakan, sınırın 800 bin euro olabileceğini açıkladı.
AVUSTRALYA 'ALTIN VİZE' UYGULAMASINI KALDIRMIŞTI
Resmi verilere göre, Yunanistan, 2018 yılından bu tarihe kadar 17 bin 500'ü aşkın 'altın vize' verdi . Bu kişilerin yüzde 61'i Çİn vatandaşlarından oluşuyor. Yunanistan'da oturum ya da vize almak, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı sunuyor.
Buna benzer bir uygulamaya sahip olan Avustralya, 'altın vize'den yararlanan kişilerin yüzde 85'inin Çin vatandaşı olduğunu bildirmiş, 'yolsuzluğa bulaşmış' yetkililerce 'yasadışı fonları' ülkeye getirmek için kullanılmakla eleştirilen programı kaldırmıştı.