28 / 04 / 2024

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...



Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında ayrıca sahiplerine de Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor.

Yunanistan’da yabancı yatırımcılara pek çok avantajla beraber 5 senelik oturma izni almayı sağlayan ‘altın vize’ uygulamasında hükümet gayrimenkul yatırımı yapma sınırını da yükseltmeye hazırlanıyor. 

Euronews'te yer alan habere göre Atina yönetimi, oturum izni vermek için Avrupa Birliği (AB) dışı ülke vatandaşlarından istediği bazı bölgelerde en az 250 bin Euro değerine sahip emlak yatırımı yapma sınırını 500 bin Euro'ya çıkarma konusu ile ilgili senaryolar üzerinde çalışıyor.  

Pek çok kişinin gündeminde yer alan ‘Altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında ayrıca sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı gibi imkanlar da sağlıyor. 

Son dönemlerde ‘altın vize’ uygulamasıyla oturum izni almak için yapılan yoğun başvurular nedeniyle Yunanistan’ın başkenti Atina’ya 12 kilometre mesafede yer alan Pire ve Selanik yakınlarındaki Halkidiki kasabasıyla turistik Rodos ve Girit gibi adalarda mülk satışları da arttı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro ya çıkarmayı planlıyor!

Ayrıca Atina'nın merkezi, popüler kuzey ve güney banliyöleriyle, başkente yakın adalarda ise asgari sınırın 500 bin Euro'ya çıkartılması bekleniyor.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis geçen hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında ‘altın vize’ için sınırların yükseltileceği ve buradan elde edilecek gelirin daha iyi bir kullanılması için gereken önlemlerin alınacağı sinyallerini vermişti.

Avrupa Birliği içinde diğer üye ülkelere oranla ‘altın vize’ için yapılması gereken gayrimenkul yatırımı açısından en uygun ülke Yunanistan şeklinde gösteriliyor.

İngiltere’deki yurt dışı yatırımlarla ilgili faaliyette bulunan şirketler arasında yer alan Astons, Yunanistan’ın ''altın vize’ uygulamasının yabancı yatırımcılar için 250 bin Euro gibi en düşük eşik sebebiyleAvrupa çapında en çekici programlardan biri olduğunu belirtiyor.

 

İNGİLİZ VE İSRAİLLİ YATIRIMCI SAYISINDA ARTIŞ


Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre diğer taraftan ülkeye ‘altın vize’ talebinde bulunan İngiliz ve İsrail vatandaşlarının sayısında da önemli artışlar yaşanıyor.

Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere’nin Avrupa Birliği'ndan çıkması (Brexit) geçen seneocak ve kasım ayları arasında İngiliz başvurularının 208’den 370’e çıkmasına sebep oldu. Ortadoğu’daki gerilim nedeniyle de İsrailli yatırımcılarda da ‘altın vize’ başvuru sayısı 103’ten 183’e çıktı.

Ancak söz konusu bu yükselişler Yunanistan’a ‘altın vize’ için başvuran ilk üç ülke sıralamasında bir değişikliğe sebep olmadı. Podyumda Çin ve Rusya vatandaşları 1. ve 2. olurken üçüncü basamakta Türk vatandaşları bulunuyor.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...


Geri Dön