27 / 04 / 2024

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...



Çiftçilerin artan maliyetler sebebiyle yaşadığı sıkıntılar Meclis gündemine geldi. Çiftçilerin bankalarla icralık olduğu ifade ediliyor. 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, bugün Meclis'te gerçekleştirdiği  açıklamasında, 20 yıl önce Balıkesir'in Türkiye'yi doyuran şehir olduğuna dikkat çekerek başladı. 

Serkan Sarı, "Yirmi yıl önce Bigadiç Türkiye’nin yumurta borsası merkeziydi, ama ne yazık ki gerekli destekler ve yardımlar yapılmadığı için bu değerini kaybetti ve yitirdi" ifadelerine yer verdi. 

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP'li Serkan Sarı, hayvan yetiştiricilerinin ve et üreticilerinin kendilerine destek verilmek yerine ithalatçıya destek verildiği için her geçen gün gerilediğine ve yoksullaştığına dikkat çekti. "Bugün Bandırma Limanı’nı et limanını hâline getirdiniz. Peki, yaptığınız bu ithalatlarla eti ucuzlatabildiniz mi? Ne yazık ki halkımız hala daha ucuz ete erişemedi" ifadelerini kullanan Sarı, bunun nedenini de açıkladı. 

Bu durumun nedenini "Et meselesi, ot meselesidir. Süt meselesi ot meselesidir" diyerek açıklayan Sarı, meraların ranta teslim edildiğini söyledi. 

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Ayrıca, tarımın başkenti olan Balıkesir'de tarım arazilerimiz ne yazık ki bankaların icraları yüzünden bir bir satılıyor ve el değiştiriyor" diye konuştu.

Konuya ilişkin açıklamasında, bugün bölgede yaklaşık 45 hektar tarım arazisinin icralık durumda olduğunu söyleyen Sarı, bunların değerinin 90 milyonu bulduğunu ve 16 ilçede yer aldığını da söyledi. 

Sarı, "16 ilçemizde tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülk icradan satılık durumda; üreticimiz, çiftçimiz tarımdan koparılmış durumda" açıklamasında bulundu. 

Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim! Sadece bu modeller için geçerli!

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

Manzara Adalar'da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!


 


Geri Dön