27 / 04 / 2024

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Avrupa'nın en batı ülkesi Portekiz, altın vize uygulamasında kurallarını sıkılaştırdı. Portekiz'de gayrimenkule yönelen ve krize neden olan yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçildi.

NTV'de yer alan habere göre vizeye hak kazanabilmek için başvuru sahiplerinin yatırım fonlarına en az 500 bin Euro aktarması gerekecek. Kültürel ve bilimsel projelere en az 250 ile 500 bin Euro arasında bir yatırım yapılması da altın vize için bir anahtar olacak.

Portekiz'de yatırım fonlarına para yatırmak 2015 yılından bu yana seçenek olarak bulunuyordu. Söz konusu bu yeni düzenlemeler ile fonların ana kanal olması bekleniyor.

Ayrıca Portekiz'e yatırım yapan Avrupa Birliği vatandaşı olmayan zenginlere ülkede yaşama hakkı tanıyan program, 2012 yılından bu yana 7,3 milyar euro (8 milyar dolar) fon çekti. Katılımcıların büyük bir kısmı Çin, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi. Söz konusu bu uygulama ile beraber yatırımların yüzde 90'ı gayrimenkule yapıldı.

Ülkede konut krizine neden olan altın vize uygulaması Ekim 2023'te resmen kaldırıldı. Söz konusu bu adımla birlikte Portekiz'de gayrimenkul üzerinden oturum ve vatandaşlık alımının da önüne geçildi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, gayrimenkul yatırımlarının hariç tutulmasının Portekiz'i yatırımcılar için daha az cazip hale getireceğini dile getirdi. Avrupa Komisyonu, altın vize benzeri ulusal programların sona erdirilmesini talep etmişti.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, altın vize  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!


TÜRKLERİN BAŞVURULARI REKOR KIRMIŞTI


Yurt dışından konut alımına ve bu yolla vize imkanı sunan ülkelere ilgi artarak devam ediyor.  İkamet ve yatırım yoluyla vatandaşlık alımı konusunda önemli veriler sunan Investment Migration Insider'a göre; Yunanistan'dan 'Golden Visa' kullanan kişiler arasında Türk vatandaşları, Çin vatandaşlarının ardından 2. sırada bulunuyor.

Listede şu ülkeler bulunuyor:

1 - Çin - 7 bin 328

2 - Türkiye - 742

3 - Lübnan - 604

4 - İran - 381

5 - Mısır - 329

6 - Rusya - 317

 

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!


Geri Dön