27 / 04 / 2024

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 



Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde gayrimenkul alıcıları, kredi maliyetlerinde binlerce Euro kâr elde edebilecek.

KREDİ FAİZLERİ YÜZDE 3'ÜN ALTINA DÜŞTÜ!

Check24 tarafından yapılan analize göre, kredi notu yüksek olan mülk alıcıları için faiz oranları neredeyse yüzde 3 seviyesinin altına düştü. Yılın başında, on yıllık ipotek kredileri için mümkün olan en iyi faiz oranı yüzde 2,93 olurken, bu oran 1 Aralık 2023 yılına göre 0,36 puan daha düşük olduğu belirtildi. 

Analizlerini kamuoyuyla paylaşan Check24 Genel Müdürü Ingo Foitzik, açıklamasında "On yıllık Alman devlet tahvillerindeki düşük getiri ve enflasyondaki gevşeme ipotek oranlarının düşmesine neden oluyor. Bankalar bu gelişmeyi çoktan fiyatlamış durumda" dedi.

Artı49'da yer alan habere göre; Şirketin yaptığı hesaplara göre, 400 bin Euro değerinde bir inşaat kredisi ve yıllık yüzde 2,93'lük en iyi faiz oranıyla, on yıllık sabit borçlanma oranının sonunda, 104 bin 569 Euro faiz maliyeti ortaya çıkıyor.

Bu durumda aylık taksit yalnızca bin 643 Euro oluyor. Aralık ayının başındaki yüzde 3,29'luk faiz oranıyla karşılaştırıldığında, alıcılar aylık 120 Euro daha düşük bir taksitle 12 bin 673 Euro faiz maliyetinden tasarruf ediyor.'' dedi. 

Almanya dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

FAİZLER DÜŞMEYE DEVAM EDECEK!

Sermaye piyasasında, enflasyonun düşmesiyle birlikte merkez bankalarının 2024 yılında temel faiz oranlarını düşüreceğine dair yüksek beklentiler oluştu.  Avrupa Merkez Bankası (ECB) için belirleyici olan Euro bölgesindeki enflasyon oranı, Aralık ayında yeniden yükselerek yüzde 2,9'a ulaştı. Ancak enflasyon 2023 yılı boyunca zayıflama eğilimi göstermişti.

On yıllık Alman devlet tahvillerinin getirileri sonbahardaki en yüksek seviyelerinden bu yana keskin bir düşüş gösterdi ve bununla birlikte tahvillere dayanan bina faiz oranları da ciddi oranda düşüş kaydetti. 

Bu durum, Almanya'da gayrimenkul satın alma planı olan ancak yüksek faiz oranları konusunda çekinceleri olan Alman vatandaşlarını rahatlatacak gibi görünüyor.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut fiyatlarında sert düşüş!

Geri Dön