27 / 04 / 2024

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 



 

Rusya vatandaşları yurt dışında yaptığı emlak yatırımlarını azalttı. Prian.ru verilerini haberleştiren Kommersant gazetesi, 2023 yılında başka bir ülkede emlak alanların sayısının yüzde 45 azaldığını belirtti. Uzmanlara göre söz konusu bu düşüşün ardında rubledeki değer kaybı ve fiyatlardaki yükselişler var.
 
Gazeteye önemli açıklamalar yapan Intermark Global temsilcileri, 2023 yılında Rusların en çok emlak aldığı coğrafyanın Güney Doğu Asya olduğunu belirtti. Alınan emlakların üçte birlik bölümü bu bölgede. Yakın Doğu ve Avrupa'nın payı da beşte birer seviyesinde.
 
Russia Sotheby's International Realty'den Yelena Mariniçeva da Rusların genel olarak oturum izni edinmek amacıyla emlak aldığını kaydetti. Mariniçeva Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya olarak sıraladı. 
 
Mariniçeva ayrıca Türkiye'den alınan emlaka 2022 yılında ortalama 300 bin dolar ödenirken, 2023 yılında da bu ortalamanın 500 bin dolara yükseldiğine dikkat çekiyor.
 
100 bin dolar civarındaki nispeten daha küçük yatırımların adresi de Bali ve Phuket gibi Güney Doğu Asya şehirleri oldu.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK GAYRİMENKULÜ İRANLILAR VE RUSLAR ALDI

GYODER tarafından yayımlanan rapordaki detaylara göre, Türkiye'de en çok gayrimenkulü İranlı'lar, Ruslar ve Irak vatandaşları aldı. 3. çeyrekte en yüksek gayrimenkul satışı da Antalya'da gerçekleşti.

YABANCIYA SATIŞLARDA AZALMA

Yabancılara yapılan satışlar 2023 yılı 3. çeyrekte 8 bin 789 adet şeklinde konut satışlarının geneline kıyasla senelik bazda yüzde 38,4 oranında gerileme kaydetti. Yabancılara satılan konutlara Ocak-Eylül 2023 dönemi olarak bakıldığında da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 43,5 azalmayla 28 bin 64 adet satış olarak gerçekleştiği belirtildi.

Söz konusu rakamlara göre 3. çeyrekte ülke uyruklarına göre en yüksek alım Rusya Federasyonu vatandaşları tarafından yapılmış olup şehir bazında 3. çeyrekte en yüksek satış 2 bin 922 adet konut ile Antalya’da gerçekleşti.

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

İstanbul hızla boşaltılmalı, 20 yeni şehir kurulmalı! Megakent başka türlü dönüşemez!

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!


Geri Dön