27 / 04 / 2024

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Emlak piyasasında yine dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara bir son dakika uyarısı yapıldı. İşte o açıklama...



Satılık ve kiralık konut kiralarında yaşanan yükselişler dolandırıcıları da yeniden harekete geçirdi. Bu durumdan istifade etmek isteyen dolandırıcılar, farklı sitelerde uygun fiyatlı satılık arsa ya da arazi ilanları veriyor. 

Bazı emlak sitelerinde dolandırıcılık vakalarının artmasının ardından, konut kiralayacaklara ya da satın alacaklara yeni bir uyarı geldi. 

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

MÜLKÜN FİYATI NORMALDEN DAHA DÜŞÜKSE AMAN DİKKAT

Haber Milas'ta yer alan habere göre;  Milas Emlak Müşavirleri Derneği tarafından emlak piyasasındaki dolandırıcılık ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. 

Milas Emlak Müşavirleri Derneği, alım satım yapacak vatandaşları uygun fiyatlı arsa ve arazi ilanlarına karşı uyardı. 

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık tarafından iletilen yazılı açıklamada, son zamanlarda sosyal medyalarda veya ilan sitelerinde uygun fiyata satılık arsa veya arazi ilanlarına rastlandığına dikkat çekildi. 

Bölgedeki fiyatların üç aşağı beş yukarı belli olduğunu dile getiren Mehmet Kırkık, bir mülkün fiyatının normalden daha düşük olursa burada bir sorun olabileceğini belirtti. 

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

DOLANDIRICILIK TUZAĞINA DÜŞMEMEK İÇİN BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ

Söz konusu açıklamasında bir mülkün fiyatının normalden çok daha düşük olduğu satılık bir ilan görüldüğünde ne yapılması gerektiğini de açıkladı. 

"Şüpheci davranarak mülk sahibi ile konuşmaya ulaşmaya çalışın, emin olmadan asla kapora yollamayın" ifadelerini kullanan Mehmet Kırkık, kendileri ile de iletişime geçilebileceğinin, onlara doğru bilgiyi aktaracaklarının altını çizdi. 

Kırkık, "Muhtemelen karşılaştığınız ilan fake yani gerçek olmayan bir ilan olma olasılığı fazla. Kapora dolandırıcılarının tuzaklarına da düşmeyin" diye konuştu. 

Gerek Oda'larının gerekse de dernek olarak bu şekildeki olayların takipçisi olduklarını vurgulayan Kırkık, açıklamasını "Sizlerde bu tür mağduriyet yaşamamak için taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan kişilerle irtibata geçmeyin. O tür kişileri muhatap kabul edip alışveriş yapmayın" diyerek tamamladı.

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?


Geri Dön