28 / 04 / 2024

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde "Deprem Acil Destek Kredisi"nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandığını açıkladı.



6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde "Deprem Acil Destek Kredisi"nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandı ve bu kredinin 566 milyon liralık kar payı veya faiz giderinin tamamının da KOSGEB tarafından geri ödemesiz şekilde karşılandı. 

450 MİLYON DOLAR KAYNAK SAĞLANDI!

Bloomberght'te yer alan habere göre; 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilde faaliyet gösteren işletmelere "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında 450 milyon dolar kaynak sağlandığını belirten Kacır, bu işletmelere hasar durumu ve işletme ölçeğine göre değişen oranlarda destek verildiğini belirtti.

12,8 MİLYAR LİRA ÖDEME YAPILDI!

Desteğin açıklandığı 31 Ekim 2023 tarihinden itibaren 39 bin 680 işletmeye 12,8 milyar lira ödeme yapıldığını dile getiren Kacır, "İşletmelerin destek başvurusu ve ödeme süreçleri devam ediyor. Söz konusu destek programıyla depremzede işletmelere ilk 24 ayı ödemesiz olmak üzere 36 aylık faizsiz kredi imkanı sağlandı" dedi. 

KOBİ'lerin faaliyetlerinin aksamaması ve devamlılıklarını sağlayabilmeleri için KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında daha önce "Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği" ile "Afet Dönemi İşletme Desteği" programlarının da yürürlüğe girdiğinin altını çizen Kacır, bu programlar kapsamında bugüne kadar bin 414 işletmeye toplam 108,2 milyon lira destek verildiğini açıkladı.

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

36 AY VADELİ KREDİLER VERİLDİ!

İşletmelere verilen destekler ile ilgili değerlendirme yapan Kacır,  bugüne kadar toplam 6 bin 924 işletmenin bankalardan kullandığı 2,37 milyar liralık kredinin 566 milyon liralık kar payı veya faiz giderinin tamamı KOSGEB tarafından ve geri ödemesiz şekilde karşılandığını ve bu kredilerin sadece sıfır faizli bir kredi olmayıp ilk yılı tamamen geri ödemesiz ve toplam 36 ay vadeli olduğunun da altı çizildi. 

ÜST LİMİT YÜZDE 100 ARTIRILDI

İş yerleri ağır hasarlı, acil yıkılacak ve tamamen yıkılmış olan işletmelere de bazı imkanlar getirdiklerini aktaran Kacır, bu firmaların daha önceden KOSGEB desteklerinden yararlanıp yararlanılmadığına bakılmaksızın "Geleneksel Girişimci Destek Programı" ve "İleri Girişimci Destek Programı" kapsamındaki desteklerin üst limitlerini yüzde 100 arttırdıklarını belirtti.

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!


 


Geri Dön