29 / 04 / 2024

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen yerlerdeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu. İşte o kredinin tüm detayları....



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, olumsuz hava şartları sebebiyle sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye aldıklarına dikkat çekti. 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis toplantısına katılan Bakan Kacır, binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Kacır, Türkiye’yi etkileyen olumsuz hava koşulları sebebiyle çeşitli bölgelerde maddi boyutlu hasarlar oluştuğunun altını çizdi. 

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ lere müjde! 1 milyon TL lik faizsiz kredi verilecek!

1 MİLYON TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 

"İstanbul'un Şile ve Ağva, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli, Batman'ın Merkez, Diyarbakır'ın Bismil ve Bursa'nın Gemlik gibi afetten etkilenen yerlerde hasar gören işletmelerimize destekte bulunacağız" açıklamasını yapan Bakan Mehmet Fatih Kacır, hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ'lerin, söz konusu program kapsamında 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi desteğinden faydalanacağını belirtti. 

Kacır, söz konusu kredinin ilk 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli şekilde verileceğini de açıkladı. 

"Bu kredilerin işletmelerimizin bu zor günlerinde verdiği mücadeleye katkı sunacağını ümit ediyoruz" diye konuşan Bakan Kacır, yaşanan afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi. 

Bakan Kacır, yaptığı son dakika açıklamasını "Rabbim ülkemiz ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ lere müjde! 1 milyon TL lik faizsiz kredi verilecek!

SEL VE FIRTINADAN ETKİLENEN KOBİLERE VERİLECEK DESTEĞİN DETAYLARI 

Program çerçevesinde, iş yerinin  hasar gördüğü, ilgili hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına alınan ve bu durumu belgeleyen KOBİ’ler, KOSGEB ile protokol imzalayacak olan bankalardan faizsiz kredi kullanma hakkı elde edecek. 

İlk 12 ayı geri ödemesiz, toplam 24 ay ödemeli şekilde kullanılacak olan bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı ya da faizin tamamını KOSGEB karşılayacak. 

Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!


Geri Dön