Sektörel

Gayrimenkulde bilgi ortaklığının ilk büyük zirvesi İstanbul'da gerçekleşti!

İSTANBUL Ticaret Üniversitesi'nin bilgi ortağı olduğu 13. Gayrimenkul Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) ev sahipliği yaptığı zirvede, sektörü ilgilendiren konu başlıkları tartışıldı.

Sunuculuğunu Mesut Yar'ın üstlendiği zirvede; gayrimenkul sektörüne yabana yatınmcımn bakışı, yeni imar kanununda oyunun kuralları ve sürdürülebilirlik, yeşil dönüşümle başlayan mega projelerden marka şehirlere ve gayrimenkul pazarlamasında ayrışmanın yollarına kadar pek çok konu ele alındı. 

GYODER Başkanı Aziz Torun açılışta yaptığı konuşmada, "Gayrimenkul sektörü 10 yıl öncesine kadar mahalle müteahhitliği seviyesindeydi. Ancak 10 yılda Türkiye'nin hızlı büyümesine paralel olarak, sektörün de çok hızlı geliştiğini görüyoruz" dedi. Sektördeki hızlı gelişmenin bir kazaya uğramaması için bilgi üretmeye, eğitim çalışmalarına, işbirliğine ve özeleştiriye büyük önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Torun, şunları söyledi: "Sektörün bu gelişimini ve değişimini sağlarken, sektörü temsil edebilecek sivil toplum örgütlerine de ihtiyaç var. GYODER, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ile sektörel konularda işbirliği yaparak kazanımlarrnı genişletmeye ve veri tabanı oluşturmaya çalışıyor." YÜKSEK LİSANS VAR İstanbul Ticaret Üniversitesi, GYODER ile Mayıs 2013'te imzaladığı protokol çerçevesinde gayrimenkul sektörünün gelişimine akademik birikimiyle katkıda bulunmaya başladı. Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Üygulama ve Araştırma Merkezi'nin Müdürü Prof. Dr. İbrahim Baz, aralık ayının ikinci yarısında başlayacak olan yüksek lisans başvuru döneminde "Gayrimenkul Yönetimi" yüksek lisans programında tezli ve tezsiz olarak eğitime başlanacağını söyledi. 


20 yılı şekillendirecek 

İSTANBUL Ticaret Üniversitesi'nde verilecek eğitimler, gayrimenkul aracılarını, inşaat sektöründe orta ve üst düzey yöneticileri ve mimarlık alanında çalışanları hedefliyor. İstanbul Ticaret Odası'nın ilgili meslek komitesinin görüşleri ve desteği doğrultusunda oluşturulan "Gayrimenkul Yönetimi" yüksek lisans programı yönetim, ekonomi, finansman, mimarlık, kentsel dönüşüm, çevre politikaları gibi gayrimenkul sektörünün gelecek 20 yılını şekillendirecek konu başlıklarını içeriyor. 


Mehmet Canıtatlı/İstanbul Ticaret Gazetesi