02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe işe alım süreci başladı!

Gayrimenkul sektöründe işe alım süreci başladı!

Yeşil Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Dr.Çiğdem Gözkaman yaptıkları analizlerde çalışan profilinin yüzde 70'inin X Kuşağı olduğunun ortaya çıktığını ve kurumsal değişimi bu veri üzerine yapılandırdıklarını söyledi...




Çiğdem Gözkaman içinde bulundukları dönem içerisinde gayrimenkul alanında üzerinde çalıştığımız yeni proje için kariyer hedefleyen, sonuç odaklı, yaratıcı, istikrarı önemseyen, dinamik insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını,  bu nedenle yoğun bir işe alım süreci yaşadıklarını söyledi.


Yeşil Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Dr.Çiğdem Gözkaman yaptıkları analizlerde çalışan profilinin yüzde 70'inin X Kuşağı olduğunun ortaya çıktığını ve kurumsal değişimi bu veri üzerine yapılandırdıklarını söyledi. 

Gözkaman sürecin çalışan mutluluğunu ve verimliliğini artırdığını kaydetti İnşaat, enerji ve telekomünikasyon alanlarına yoğunlaşan Yeşil Holding'in İnsan Kaynakları Grup Başkanı Dr. Çiğdem Gözkaman ile şirketin değişim sürecindeki İK uygulamalarını konuştuk. 


İK süreçleri ile ilgili ne gibi çalışmalarınız var? 

Kurumsallaşmayı ve dönüşmeyi hedef edinen şirket olmanın en önemli kaynağı insana yapılan yatırım. Kuruma dahil olduğum 2012 yılı ikinci yarısından itibaren kurum kültürü, ortak değerler ve mevcut yapının profili ve çalışan kuşağı üzerinde çalışmalar yaptık. Çalışanlarımızın işe uygunluğunu, geliştirilmesi gerekli özelliklerini, yeteneklerini ve ihtiyacı olan eğitimlerini kısa sürede belirledik. 


VERİMLİLİK ARTTI 

Yetkinliği, tecrübesi ve vizyonu ile ekibe ışık tutacak yeni üst düzey arkadaşlarla yollarımızı birleştirdik. iç rotasyonların şirket içi mülakatlarla gerçekleştirilmeye başlamasıyla, süreç verimliliği ve çalışan mutluluğu arttı. 

 Çalışanlarınızın profilini tespit etmeniz, değişim sürecine ne gibi katkılar sağladı? 

Yönetici ve tüm çalışanlarımızı daha iyi tanıyıp işe uygunluklarını, beklenti ve hedeflerini daha iyi analiz etme şansına sahip olduk. Yöneticilerimiz ekiplerindeki güçlü ve zayıf halkaları da fark etmiş oldu. Yapımızın yüzde 70'ini X Kuşağı'nm oluşturduğunu tespit ettik ve değişimi bu veri üzerine yapılandırdık. X Kuşağı çalışanı etkin ve sayısal olarak fazla ise, bu durumda değişime adaptasyon için daha çok doneye ihtiyacınız var demektir. Bu durumda değişimi hangi adımlarla gerçekleştireceğiniz çok daha fazla önem kazanır. 


HaberTürk


Geri Dön